TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A részvény New York-i tőzsde bevezetése előtt megnövelte befolyását a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) csoport felett a főrészvényes, az Agnelli család - idézi a Reuters hírügynökség jelentése alapján a milánói tőzsde közleményét az Automotive News hírportál.

Az Agnelli család holdingvállalata, az Exor 30 százalékos részvénytulajdonnal rendelkezik a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vállalatban, szavazati részaránya viszont 46,6 százalékra emelkedett egy részvényesi lojalitást jutalmazó programnak köszönhetően.

A lojalitást jutalmazó program lehetővé teszi, hogy a részvényesek két szavazatra tegyenek szert minden egyes részvény után, amelyet legalább három évig a birtokukban tartottak. Az Exor szóvivője közölte, hogy a holding a tulajdonában lévő mind a 375 millió darab részvény után lehívta a jogot.

A milánói tőzsde közleménye szerint az FCA részvénytőkéje 1,6 milliárd darab törzsrészvényből és szavazatképes részvényből áll. Az Exor magas szavazati részaránya arra utal, hogy kevés részvényes élt a lojalitási program által nyújtott lehetőséggel.

Az amerikai hatóságoknak júliusban benyújtott fúziós prospektusban a Fiat jelezte, hogy az Exor magas szavazati részaránya meg fogja nehezíteni a részvényeseknek az FCA igazgatóságának a módosítását, valamint az ellenőrző befolyás megszerzését.

Az FCA-részvényt hétfőn vezetik be a Wall Streetre. Az FCA a tőzsdei bevezetéstől remél szert tenni az eladásait 2015-ig 60 százalékkal növelő és nyereségét megötszöröző 48 milliárd eurós fejlesztési programjának a finanszírozásához szükséges tőkére.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.