2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A részvény New York-i tőzsde bevezetése előtt megnövelte befolyását a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) csoport felett a főrészvényes, az Agnelli család - idézi a Reuters hírügynökség jelentése alapján a milánói tőzsde közleményét az Automotive News hírportál.

Az Agnelli család holdingvállalata, az Exor 30 százalékos részvénytulajdonnal rendelkezik a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vállalatban, szavazati részaránya viszont 46,6 százalékra emelkedett egy részvényesi lojalitást jutalmazó programnak köszönhetően.

A lojalitást jutalmazó program lehetővé teszi, hogy a részvényesek két szavazatra tegyenek szert minden egyes részvény után, amelyet legalább három évig a birtokukban tartottak. Az Exor szóvivője közölte, hogy a holding a tulajdonában lévő mind a 375 millió darab részvény után lehívta a jogot.

A milánói tőzsde közleménye szerint az FCA részvénytőkéje 1,6 milliárd darab törzsrészvényből és szavazatképes részvényből áll. Az Exor magas szavazati részaránya arra utal, hogy kevés részvényes élt a lojalitási program által nyújtott lehetőséggel.

Az amerikai hatóságoknak júliusban benyújtott fúziós prospektusban a Fiat jelezte, hogy az Exor magas szavazati részaránya meg fogja nehezíteni a részvényeseknek az FCA igazgatóságának a módosítását, valamint az ellenőrző befolyás megszerzését.

Az FCA-részvényt hétfőn vezetik be a Wall Streetre. Az FCA a tőzsdei bevezetéstől remél szert tenni az eladásait 2015-ig 60 százalékkal növelő és nyereségét megötszöröző 48 milliárd eurós fejlesztési programjának a finanszírozásához szükséges tőkére.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!