2014. október 10. 13:07

A részvény New York-i tőzsde bevezetése előtt megnövelte befolyását a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) csoport felett a főrészvényes, az Agnelli család - idézi a Reuters hírügynökség jelentése alapján a milánói tőzsde közleményét az Automotive News hírportál.

Az Agnelli család holdingvállalata, az Exor 30 százalékos részvénytulajdonnal rendelkezik a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) vállalatban, szavazati részaránya viszont 46,6 százalékra emelkedett egy részvényesi lojalitást jutalmazó programnak köszönhetően.

A lojalitást jutalmazó program lehetővé teszi, hogy a részvényesek két szavazatra tegyenek szert minden egyes részvény után, amelyet legalább három évig a birtokukban tartottak. Az Exor szóvivője közölte, hogy a holding a tulajdonában lévő mind a 375 millió darab részvény után lehívta a jogot.

A milánói tőzsde közleménye szerint az FCA részvénytőkéje 1,6 milliárd darab törzsrészvényből és szavazatképes részvényből áll. Az Exor magas szavazati részaránya arra utal, hogy kevés részvényes élt a lojalitási program által nyújtott lehetőséggel.

Az amerikai hatóságoknak júliusban benyújtott fúziós prospektusban a Fiat jelezte, hogy az Exor magas szavazati részaránya meg fogja nehezíteni a részvényeseknek az FCA igazgatóságának a módosítását, valamint az ellenőrző befolyás megszerzését.

Az FCA-részvényt hétfőn vezetik be a Wall Streetre. Az FCA a tőzsdei bevezetéstől remél szert tenni az eladásait 2015-ig 60 százalékkal növelő és nyereségét megötszöröző 48 milliárd eurós fejlesztési programjának a finanszírozásához szükséges tőkére.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.