<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tíz amerikaiból kilenc tervez valamilyen utazást idén nyárra - derül ki egy most készült felmérésből, melynek eredményeit az eMarketer elemzi. Az olaj ára pedig tovább nőhet, mivel az amerikaiak általában a hosszabb nyaralásokra is az autójukat veszik igénybe.

Hetek óta szinte minden nap rekordokat dönt az olaj világpiaci ára, mindez annak köszönhető, hogy a befektetők is kezdenek felkészülni a nyári csúcsidőszakra. Már most lehet venni júniusi jegyzésű nyersolajat, az pedig már beleesik a szabadságolások időszakába. Tegnap már 127 dollár fölé emelkedett egy hordó nyersanyag ára.

Ugyanakkor a magas olajárak a fogyasztókat is befolyásolják, legalábbis a felmérés ezt mutatja. A megkérdezettek 40 százaléka arról számolt be, hogy kevesebb autós utazást tervez idén nyáron, mint a korábbi években, míg 18 százalék úgy véli, hogy idén csak a rövidebb utakra fogja használni autóját.

Összességében a felmérésben részt vevők 73 százaléka nyilatkozott úgy, hogy azt tervezi, hogy autóval megy nyaralni, míg a megkérdezettek 71 százaléka a repülőgép mellett döntött. A jelentős átfedés a két csoport között annak köszönhető, hogy sokan több nyaralást is terveznek idén nyárra.

A dollár gyengesége szintén meghatározza a tervezett nyaralási célpontokat: a válaszadók közel egyharmada úgy tervezi, hogy olyan országba utazik idén, ahol kedvezőbben válthatja helyi valutára dollárját, míg a felmérésben részt vevők 19 százaléka olcsóbb szállást választ, mivel kevesebbet ér a dollárja.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.