<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem tudni, hogy a japán elektronikai óriás által bejelentett megszorító program a magyarországi gyártóbázist érinti-e. A gödöllői egységnél egyelőre nyugalom van, és elbocsátás helyett létszámbővítés zajlik.

Egyelőre semmilyen információ nincs arról, hogy a Sony japán központjában a létszámleépítésről és a beszállítók számának csökkentéséről szóló döntés bármilyen módon érintené az elektronikai óriásvállalat magyarországi gyárát közölte az MTI-vel csütörtökön a Sony Hungária HR vezetője. Gödöllőn épp az ellenkezője: fejlesztés és létszámbővítés zajlik.

Károlyfi Irén elmondta: ha szerepel is a Sony globális tervei között a vállalat egészét átfogó megszorítás, a gödöllői gyárban ennek nincsenek előjelei, sőt, nagy ütemben folynak új termékük, a Blu - ray névre hallgató DVD lejátszó gyártásának előkészületei. Az öt gyártósor beindításához szükséges létszám egy részét - 32 főt - már felvették, s a közeljövőben újabb 60 szakemberrel kívánják gyarapítani a csapatot - mondta Károlyfi Irén.

A Sony Hungáriánál jelenleg 630-an dolgoznak, ám az új termék gyártásának elindulását követően létszámuk akár a 700 -750 főt is elérheti - tette hozzá.

A Sony tokiói központjában a márciussal zárult üzleti év veszteségeire hivatkozva bejelentették, hogy a világszerte 185 ezer embert foglalkoztató cég a jelenlegi 2500-ról közel 1200-ra csökkenti a beszállítók számát. A tervek között szerepel 57 Sony- gyár bezárása, illetve legalább nyolcezer fő elbocsátása is.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.