<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az osztrák OMV vezérigazgatója arra számít, hogy az Európai Bizottság augusztusban versenyjogi szempontból tisztázni fogja azokat a feltételeket, amelyek lehetővé tennék az OMV és a Mol összefonódását anélkül, hogy el kellene adni egy finomítót.

"Akkor világos válasz lesz az ügyben" - mondta a Reutersnek Wolfgang Ruttenstorfer. Ha a Mol még ezután is ellenzi az OMV közeledését, akkor az OMV rendkívüli közgyűlést hívna össze. Itt a részvényesek olyan intézkedéseket hoznának, amelyekkel korlátoznák a menedzsment lehetőségét az ügylet megakadályozására.

Az OMV-nél február 1-jén közölték, hogy megtették a Mollal való egyesülésre vonatkozó hivatalos, előzetes összefonódási bejelentést az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatóságánál. Ennek alapján az Európai Bizottság illetékes főigazgatósága megkezdhette az eljárást, előzetesen tisztázandó azokat a versenyjogi feltételeket, amelyek lehetővé tennék a két vállalat összefonódását.

Az OMV jelenleg a Mol-részvények közel 20,2 százalékát birtokolja. Az osztrák cég 2007. szeptember 25-én jelentette be, hogy az OMV és a Mol működésének egyesítésére törekszik, de formális vételi ajánlatot nem tett.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.