2008. február 27. 17:59

Az osztrák OMV vezérigazgatója arra számít, hogy az Európai Bizottság augusztusban versenyjogi szempontból tisztázni fogja azokat a feltételeket, amelyek lehetővé tennék az OMV és a Mol összefonódását anélkül, hogy el kellene adni egy finomítót.

"Akkor világos válasz lesz az ügyben" - mondta a Reutersnek Wolfgang Ruttenstorfer. Ha a Mol még ezután is ellenzi az OMV közeledését, akkor az OMV rendkívüli közgyűlést hívna össze. Itt a részvényesek olyan intézkedéseket hoznának, amelyekkel korlátoznák a menedzsment lehetőségét az ügylet megakadályozására.

Az OMV-nél február 1-jén közölték, hogy megtették a Mollal való egyesülésre vonatkozó hivatalos, előzetes összefonódási bejelentést az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatóságánál. Ennek alapján az Európai Bizottság illetékes főigazgatósága megkezdhette az eljárást, előzetesen tisztázandó azokat a versenyjogi feltételeket, amelyek lehetővé tennék a két vállalat összefonódását.

Az OMV jelenleg a Mol-részvények közel 20,2 százalékát birtokolja. Az osztrák cég 2007. szeptember 25-én jelentette be, hogy az OMV és a Mol működésének egyesítésére törekszik, de formális vételi ajánlatot nem tett.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.