2008. február 27. 17:59

Az osztrák OMV vezérigazgatója arra számít, hogy az Európai Bizottság augusztusban versenyjogi szempontból tisztázni fogja azokat a feltételeket, amelyek lehetővé tennék az OMV és a Mol összefonódását anélkül, hogy el kellene adni egy finomítót.

"Akkor világos válasz lesz az ügyben" - mondta a Reutersnek Wolfgang Ruttenstorfer. Ha a Mol még ezután is ellenzi az OMV közeledését, akkor az OMV rendkívüli közgyűlést hívna össze. Itt a részvényesek olyan intézkedéseket hoznának, amelyekkel korlátoznák a menedzsment lehetőségét az ügylet megakadályozására.

Az OMV-nél február 1-jén közölték, hogy megtették a Mollal való egyesülésre vonatkozó hivatalos, előzetes összefonódási bejelentést az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatóságánál. Ennek alapján az Európai Bizottság illetékes főigazgatósága megkezdhette az eljárást, előzetesen tisztázandó azokat a versenyjogi feltételeket, amelyek lehetővé tennék a két vállalat összefonódását.

Az OMV jelenleg a Mol-részvények közel 20,2 százalékát birtokolja. Az osztrák cég 2007. szeptember 25-én jelentette be, hogy az OMV és a Mol működésének egyesítésére törekszik, de formális vételi ajánlatot nem tett.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.