<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az OMV osztrák olaj- és gázipari konszern vezérigazgatójának egy nyilatkozata szerint az OMV-Mol egyesülés ügye még nincs lezárva.

"A részvényenkénti 32 ezer forintos átvételi ajánlatunkat visszavontuk, de továbbra is részvényesek vagyunk a Mol-ban" - mondta Wolfgang Ruttenstorfer a Wiener Zeitung bécsi lap internetes oldalán olvasható nyilatkozatában. Utalt arra is, hogy Közép-Európában változatlanul folytatódik az olaj- és gázipari ágazat konszolidációja. "A kérdés még nincs lezárva" - válaszolta a Mol-átvétel kudarcára tett megjegyzésre.

Egyéb témákról szólva az OMV első embere örömét fejezte ki afölött, hogy az Európai Unió támogatja a Nabucco-vezeték tervét. Szerinte tanácsos, hogy az orosz szállítások mellett Európa más forrásokból is - például a Kaszpi-tenger térségéből vagy a Közel-Keletről - gázhoz jusson. Nehéz és összetett, bonyolult vállalkozásnak nevezte a Nabuccót, de úgy vélte, hogy a grúziai háború miatt nem növekedett feltétlenül a politikai vagy a katonai kockázat a vezeték megépítésére nézve.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.