2008. szeptember 10. 08:34

Az OMV osztrák olaj- és gázipari konszern vezérigazgatójának egy nyilatkozata szerint az OMV-Mol egyesülés ügye még nincs lezárva.

"A részvényenkénti 32 ezer forintos átvételi ajánlatunkat visszavontuk, de továbbra is részvényesek vagyunk a Mol-ban" - mondta Wolfgang Ruttenstorfer a Wiener Zeitung bécsi lap internetes oldalán olvasható nyilatkozatában. Utalt arra is, hogy Közép-Európában változatlanul folytatódik az olaj- és gázipari ágazat konszolidációja. "A kérdés még nincs lezárva" - válaszolta a Mol-átvétel kudarcára tett megjegyzésre.

Egyéb témákról szólva az OMV első embere örömét fejezte ki afölött, hogy az Európai Unió támogatja a Nabucco-vezeték tervét. Szerinte tanácsos, hogy az orosz szállítások mellett Európa más forrásokból is - például a Kaszpi-tenger térségéből vagy a Közel-Keletről - gázhoz jusson. Nehéz és összetett, bonyolult vállalkozásnak nevezte a Nabuccót, de úgy vélte, hogy a grúziai háború miatt nem növekedett feltétlenül a politikai vagy a katonai kockázat a vezeték megépítésére nézve.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.