2008. szeptember 10. 08:34

Az OMV osztrák olaj- és gázipari konszern vezérigazgatójának egy nyilatkozata szerint az OMV-Mol egyesülés ügye még nincs lezárva.

"A részvényenkénti 32 ezer forintos átvételi ajánlatunkat visszavontuk, de továbbra is részvényesek vagyunk a Mol-ban" - mondta Wolfgang Ruttenstorfer a Wiener Zeitung bécsi lap internetes oldalán olvasható nyilatkozatában. Utalt arra is, hogy Közép-Európában változatlanul folytatódik az olaj- és gázipari ágazat konszolidációja. "A kérdés még nincs lezárva" - válaszolta a Mol-átvétel kudarcára tett megjegyzésre.

Egyéb témákról szólva az OMV első embere örömét fejezte ki afölött, hogy az Európai Unió támogatja a Nabucco-vezeték tervét. Szerinte tanácsos, hogy az orosz szállítások mellett Európa más forrásokból is - például a Kaszpi-tenger térségéből vagy a Közel-Keletről - gázhoz jusson. Nehéz és összetett, bonyolult vállalkozásnak nevezte a Nabuccót, de úgy vélte, hogy a grúziai háború miatt nem növekedett feltétlenül a politikai vagy a katonai kockázat a vezeték megépítésére nézve.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.