2008. január 15. 13:59

A korábbi időszakokhoz képest kiugróan kevés beadvány érkezett az ORTT Panaszbizottságához a tavalyi év utolsó negyedében - mondta el kedden az MTI-nek Bordás Vilmos, a testület múlt év végén leköszönt soros elnöke.

Ennek okát a szakember abban látta, hogy az Alkotmánybíróság kivonta a hatáskörükből a nem kiegyensúlyozott tájékoztatás hiányát felvető "egyéb panaszokat", amelyek eddig rendre az ügyszám jó kétharmadát adták. Bordás Vilmos megemlítette, a döntés már a júliustól szeptemberig terjedő időszakban is éreztette hatását.

A kis számú panasz zömét ráadásul tárgyalás nélkül volt kénytelen elutasítani a bizottság, mégpedig érintettség hiányában. "Az átlagnéző, -hallgató nem tekinthető érintettnek az ilyen ügyekben". Sok beadvány pedig azon vérzett el, hogy a beadványozó a panaszbizottság előtt nem fordult a műsorszolgáltatóhoz.

A Magyar Televízió (MTV) műsorait 15, a Magyar Rádióét harmadennyi, a TV2-ét három, az RTL Klubét két, az ATV-t - több kisebb médiumhoz hasonlóan - egy alkalommal citálták a testület elé. A beadványnak helyt adó döntés végül csupán az MTV Híradó és Szempont, valamint az ATV Fórum című műsora kapcsán született - mondta Bordás Vilmos.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.