1p

A korábbi időszakokhoz képest kiugróan kevés beadvány érkezett az ORTT Panaszbizottságához a tavalyi év utolsó negyedében - mondta el kedden az MTI-nek Bordás Vilmos, a testület múlt év végén leköszönt soros elnöke.

Ennek okát a szakember abban látta, hogy az Alkotmánybíróság kivonta a hatáskörükből a nem kiegyensúlyozott tájékoztatás hiányát felvető "egyéb panaszokat", amelyek eddig rendre az ügyszám jó kétharmadát adták. Bordás Vilmos megemlítette, a döntés már a júliustól szeptemberig terjedő időszakban is éreztette hatását.

A kis számú panasz zömét ráadásul tárgyalás nélkül volt kénytelen elutasítani a bizottság, mégpedig érintettség hiányában. "Az átlagnéző, -hallgató nem tekinthető érintettnek az ilyen ügyekben". Sok beadvány pedig azon vérzett el, hogy a beadványozó a panaszbizottság előtt nem fordult a műsorszolgáltatóhoz.

A Magyar Televízió (MTV) műsorait 15, a Magyar Rádióét harmadennyi, a TV2-ét három, az RTL Klubét két, az ATV-t - több kisebb médiumhoz hasonlóan - egy alkalommal citálták a testület elé. A beadványnak helyt adó döntés végül csupán az MTV Híradó és Szempont, valamint az ATV Fórum című műsora kapcsán született - mondta Bordás Vilmos.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!