2p

A megszokottnál nagyobb felbontást kínáló HD-minőségben közvetítheti a pekingi olimpia eseményeit a Magyar Televízió (MTV) kettes csatornája - a médiahatóság ugyanis múlt heti ülésén tudomásul vette a köztévé ezzel kapcsolatos bejelentését.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) szóvivőjének tájékoztatása szerint a médiahatóság által jóváhagyott ütemterv alapján fokozatosan áll át az új sugárzási rendszerre az M2, amelynek adása eközben a hagyományos SD-minőségben is fogható lesz.

Medveczky Balázs ügyvezető, az MTV alelnöke egy hónapja beszélt arról az MTI-nek, hogy azt tervezik: nagy felbontású (HD) minőségben is sugározzák a pekingi olimpia eseményeit.

Mint mondta, ehhez a médiahatóság hozzájárulását is meg kell szerezniük, mivel az ezzel járó technikai váltás érint néhány tízezer olyan háztartást, amelyikben parabolaantennával fogják az analóg műsorjeleket; nekik egy mintegy tízezer forintba kerülő átalakító egységet (set-top boxot) kellene vásárolniuk.

Az átállás a háztartások kevesebb mint két százalékát érinti, mert száz otthonból csak mintegy nyolcban áll HD-tévé, így most azon dolgoznak, hogy mind a hagyományos SD-hez, mind a HD-hez szükséges digitális jel is elérje a lehető legtöbb hazai nézőt.

A nagyobbik köztévé hétfői tájékoztatása szerint négy hónapja nyújtották be most elbírált kérelmüket a médiahatósághoz; a váltáshoz szükséges eszközökre az MTV közbeszerzést írt ki, amely júliusban zárulhat le.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!