<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Garancia-tranzakció zárási folyamatának elemeként az OTP Bank Nyrt. leányvállalatai, az OTP Holding Limited és a Merkantil Bank Zrt. átutalták az OTP Garancia Biztosító Zrt. alaptőkéjének 100 százalékát képviselő részvényeket a Groupama Internationalnak.

A Garancia-tranzakció magyarországi zárása a hitelintézet bejelentése szerint 2008. szeptember 17-én történt meg.

Az OTP Bank és a Groupama SA 2008. február 11-én megállapodást írtak alá arról, hogy a Groupama megvásárolja az OTP Garancia Biztosítót, hosszú távú bankbiztosítói partnerségre lépnek, továbbá a Groupama részesedést vásárol az OTP Bankban.

Az akvizíció és a disztribúciós partnerség teljes ellenértéke 164 milliárd forint, ami csaknem 617 millió eurónak felel meg.

A Groupama vállalta az OTP Garancia részvényei 100 százalékának, továbbá  az OTP Garancia romániai, szlovákiai és bulgáriai leányvállalataiban  az OTP Bank Nyrt. helyi leányvállalatai tulajdonában álló kisebbségi részesedések megvásárlását.

A bankbiztosítási partnerség induló ideje 20 év, amely megújítható. Az OTP és a Groupama közötti stratégiai együttműködés részeként és bizonyos feltételek teljesülése esetén a Groupama vállalta, hogy az OTP-ben két lépcsőben legfeljebb nyolc százaléknyi részesedést szerez.

MTI/Menedzsment Fórum