TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A General Motors gyorsan átesik a csődeljáráson és ismét emelkedő pályára áll - fejezte ki meggyőződését Barack Obama amerikai elnök hétfőn, néhány órával azután, hogy a legnagyobb amerikai autógyár New Yorkban csődvédelmet kért.

Az elnök szerint a GM átszervezési programja végrehajtható, a jelképes vállalatból ismét profitot termelő cég válhat. Értékelése szerint az amerikai autógyártók tönkremenetelének beláthatatlan következményei lennének.

Obama úgy fogalmazott, hogy a szövetségi kormány "kelletlenül" szerez ellenőrző pozíciót a vállalatban (60 százalékos részvényhányadot fog birtokolni). Elismerte, hogy ekkora állami tulajdonhányad visszatetszést kelthet sokakban, de világossá tette, hogy a kormány nem akar beleszólni az üzemek sorsával, az új termékekkel, a napi irányítással kapcsolatos döntésekbe. A kormány az igazgatótanácson keresztül fogja biztosítani a világos hosszú távú célok érvényesülését. Az Obama-kormány hangsúlyozza: csak átmenetileg akar a GM-ben ilyen nagy szerepet vállalni, annak talpra állítása után távozik.

Obama közölte, hogy az állam kész további 30 milliárd dollár segélyt nyújtani a cég talpra állításához.

Az amerikai elnök köszönetet mondott Kanada és Németország kormányának azért a szerepért, amelyet a GM átszervezésének kidolgozásában játszottak. 

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.