2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A General Motors gyorsan átesik a csődeljáráson és ismét emelkedő pályára áll - fejezte ki meggyőződését Barack Obama amerikai elnök hétfőn, néhány órával azután, hogy a legnagyobb amerikai autógyár New Yorkban csődvédelmet kért.

Az elnök szerint a GM átszervezési programja végrehajtható, a jelképes vállalatból ismét profitot termelő cég válhat. Értékelése szerint az amerikai autógyártók tönkremenetelének beláthatatlan következményei lennének.

Obama úgy fogalmazott, hogy a szövetségi kormány "kelletlenül" szerez ellenőrző pozíciót a vállalatban (60 százalékos részvényhányadot fog birtokolni). Elismerte, hogy ekkora állami tulajdonhányad visszatetszést kelthet sokakban, de világossá tette, hogy a kormány nem akar beleszólni az üzemek sorsával, az új termékekkel, a napi irányítással kapcsolatos döntésekbe. A kormány az igazgatótanácson keresztül fogja biztosítani a világos hosszú távú célok érvényesülését. Az Obama-kormány hangsúlyozza: csak átmenetileg akar a GM-ben ilyen nagy szerepet vállalni, annak talpra állítása után távozik.

Obama közölte, hogy az állam kész további 30 milliárd dollár segélyt nyújtani a cég talpra állításához.

Az amerikai elnök köszönetet mondott Kanada és Németország kormányának azért a szerepért, amelyet a GM átszervezésének kidolgozásában játszottak. 

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!