2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Starbucks kávézólánc 6800 amerikai üzletében szerdától mobiltelefonnal is lehet fizetni - jelentette a USA Today.

"Ez kényelmes fizetési mód. Az emberek nem mindig hordják magukkal a kézitáskájukat vagy a pénztárcájukat, de mobiltelefonjukat igen" - jelentette ki Brady Brewer, a Starbucks alelnöke.

Fizetni a hitelkártyáról feltöltött iPhone- vagy BlackBerry-alkalmazások segítéségével lehet, s a cég a szolgáltatást hamarosan hozzáférhetővé teszi  az Android-tulajdonosok számára is.

A kávézólánc a most bevezetett fizetési módszert átmeneti megoldásnak tekinti, mert  hosszabb távon az Ázsiában már rendkívül népszerű, a telefonba épített chipek segítségével működtetett NFC (near-field communcations) technológiát kívánja alkalmazni.

A lap szerint 2010-ben világszerte 100 milliárd dollárnyi kifizetést intéztek mobiltelefonnal. Ez az összeg 2012-re várhatóan megduplázódik.

Az amerikai piac három mobilszolgáltató óriása, a Verizon, az At&T és a T-Mobile nemrégiben bejelentette, hogy Isis néven közös vállalkozást hoz létre az NFC alapú fizetések meghonosítására. Ennek tesztelését jövőre kezdik meg az Egyesült Államokban.

A Starbucks a feltölthető ajándékkártyák sikere nyomán döntött a mobiltelefonos fizetés bevezetése mellett. Az üzletekben minden ötödik vásárlást ilyen kártyával hajtanak végre, s az ügyfelek több mint 1,5 milliárd dollárt töltöttek fel rájuk.

A kávézólánc két üzletében már 2009 óta kísérletezett a mobiltelefonos fizetéssel.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!