2017. szeptember 11. 14:04

A sztrájkhétvége után a szakszervezetek haladékot adnának a multinak.

Október 2-ig adnának haladékot a Tesco-nak a szakszervezetek, hogy a multi teljesítse a dolgozók 25 százalékos bérkövetelését, írja a 24.hu.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke (k) és Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFK) elnöke a Fogarasi úti Tesco áruház személyzeti bejáratnál 2017. szeptember 8-án (MTI)

A sztrájkhétvége után hétfőn ültek le ismét tárgyalni a felek, akkor ajánlotta a kompromisszumot a Tesco-nak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

A szakszervezetek egy másik fontos dátumot is bedobtak, a szeptember 25-ét, ez lenne a határidő arra, hogy a multi előrukkoljon egy olyan programmal, melynek segítségével mérni lehet az áruházak működését, és meg lehet állapítani, hogy mekkora létszámbővítésre lenne szükség. Mint ismert, a szakszervezetek 15 százalékos létszámbővítést szeretnének, a kívánt programmal viszont azt is meg lehetne nézni, hogy az egyes áruházakban konkrétan mekkora bővítés lenne szükséges.

Több sztrájk egyelőre nem lesz, állítják a szakszervezetek, de a sztrájkbizottságot nem oszlatják fel.

Szerdán jön a tárgyalások újabb köre, akkor már a Tesco közép-európai vezetőjével beszélnek, videohívás keretében. Bubenkó Csaba KDFSZ-elnök szerint ez már önmagában óriási siker, mert ilyen szintű tárgyalást eddig nem sikerült elérniük a szakszervezeteknek, mióta a Tesco Magyarországon van.

mfor.hu