<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az energiakereskedő új leányvállalatokat alapít.

Olasz és bolgár leányvállalat megalapításával folytatja európai terjeszkedését az energiakereskedő MET Csoport, az új cégek ipari fogyasztóknak, valamint közép- és kisvállalatoknak értékesítenek földgázt és áramot.

A MET hétfői tájékoztatása szerint az olasz nagykereskedelmi földgáz- és cseppfolyósított földgázpiacon (LNG) évek óta aktív a vállalatcsoport. A MET Energia Italia leányvállalatot azért hozták létre, hogy végfogyasztók bevonásával erősítsék jelenlétüket az olaszországi piacon.

A MET Energy Trading Bulgaria a bolgár nagy- és kiskereskedelmi piacon nyújt fölgáz- és áramszolgáltatást, illetve a térségbeli leányvállalatokkal folytatott, határon átnyúló kereskedéssel teremt szinergiát, miután a MET jelen van a szomszédos Romániában, Szerbiában és Törökországban is - áll a közleményben.

A svájci központú MET Csoport az európai földgáz-, áram- és kőolajpiacok aktív szereplője. Leányvállalatai révén 15 országban - Ausztria, Bulgária, Egyesült Királyság, Horvátország, Litvánia, Magyarország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna - van jelen, 19 nemzetközi kereskedési ponton és 27 ország gázpiacán kereskedik.

Jelentős végfogyasztói ügyfélköre van Horvátországban, Magyarországon, Olaszországban, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában. Közép-Európa legnagyobb gáztőzsdéjén, az osztrák VTP-n a MET Csoport az első három kereskedő között van.

MTI