2011. február 16. 10:14

Forintban számolva alig 2 millióba kerülő autót tervez a Toyota és a Daihatsu, egyben egy új márkát is bevezetnek a piacba.

A világ legnagyobb autógyára a Daihatsuval közösen fejleszti a kocsit, amely a tervek szerint 800-900 ezer jenbe - 1,9-2,1 millió forint közötti összegbe - kerül majd.

A miniautó a Daihatsu márkanév alatt jelenik meg.

A két japán vállalat elsőként az ázsiai piacot célozza meg. A gyártás 2013-ban indulhat Indonéziában. Az első évben 50 ezer darab készülhet a modellből - írta szerdán Nikkei című tokiói gazdasági lap.

A kocsit egy új üzemben gyártják majd, amelyet a kisautókra szakosodott Daihatsu épít. Az 51 százalékban a Toyota tulajdonában lévő cég 20 milliárd jen nagyságú beruházást tervez, évi 100 ezer kocsi gyártására alkalmas üzemet létesít a beszámoló szerint.

Toyota Daihatsu D-Compact

A Toyota szóvivője a beszámolóval kapcsolatban csupán annyit közölt, hogy termékfejlesztési tervekről nem nyilatkoznak.

2009 decemberében a Daihatsu vezérigazgatója Teruyuki Minoura tagadta az együtmüködést a Toyotával.

MTI/mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.