<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Teszári Zoltán, nagyváradi vállalkozó tulajdonában lévő DigiTV kedvező árakkal és gazdag műsorkínálattal próbál hódítani majd a magyar piacon. A jövő héten Magyarország egész területén beindul a Romániában már elterjedt DigiTV műholdas szolgáltatás.

Mint a romániai magyar üzletember elmondta, február közepén Magyarország egész területét lefedi majd ez a szolgáltatás, amelyet a romániai bejegyzésű RDS-RCS kábeltévé- és internet-szolgáltató konzorciumhoz tartozó magyarországi Egyesült Magyar Kábeltelevízió Kft. kínál majd.

Olyan árcsomagot dolgoztak ki - mondta a vállalkozó -, amelyet a magyar piac szerinte meg tud fizetni. Az alapcsomag 32-33 műsorból áll, 2700 forint lesz az ára ÁFÁ-val együtt. A csomagot úgy állították össze, hogy mindenki megtalálhassa benne saját kedvenc műfaját, tematikus programok lesznek benne, beleértve a sport- és filmcsatornákat is. Ami a pornócsatornát illeti, az erre vonatkozó kérdésre Teszári azt felelte: a magyarországi törvényeknek megfelelően este tizenegy órától hajnali ötig lesz fogható majd, kódolt csatornaként.

Ami a magyar piac felszívó képességét illeti, Teszári számításai szerint Magyarországon három és félmillió háztartást tartanak nyilván, ebből 2-2,1 millió van bekábelezett állapotban. A fennmaradó háztartások egy bizonyos hányada remélhetőleg vevő lesz erre a szolgáltatásra - mondta Teszári. Az országban több mint hatvan közvetítővel kötött szerződést a szolgáltató, mindegyikük 8-12 szerelővel rendelkezik.

Teszári az MTI kérdésére válaszolva elmondta: valóban tapasztalt riadalmat a magyarországi piacon, bizonyos feljelentésekről is hallott. Hozzáfűzte azonban, nem érti a dolgot, hiszen az üzleti verseny mindenütt zajlik, a monopolhelyzetnek sehol nincs jövője. Teszári Zoltán cége, az RCS Management többségi tulajdonnal (57 százalékkal) rendelkezik a holland Cable Communications System NV-ben, ennek egyik alapítója és ügyvezető igazgatója. Magánszemélyként további öt százalékot birtokol, a többi résztulajdonos két külföldi befektető társaság (egy osztrák és egy amerikai), illetve még három romániai magánszemély. E holland cég tulajdonában van a romániai RDS-RCS részvénytársaság 93 százaléka.

A harmincöt éves vállalkozó 1990-ben Nagyváradon az élelmiszeriparban kezdte üzleti tevékenységét, egy kis fagylaltüzletet nyitott. Két évvel később kezdett kereskedelmi ügyekkel foglalkozni, színes televíziót, műholdvevő antennákat és más elektronikai háztartási cikkeket árusított. Később tért át a kábeltévés üzletágra, majd amikor megtelt a piac, 1996-ban akvizíciókon keresztül sikerült tovább terjeszkednie. 1998-ban elindította az RDS internet-szolgáltatót. További akvizíciók révén az internet-piacon is megvetette lábát. Tavaly az RDS és az RCS egy vállalkozássá egyesült, így most egy cég szolgáltatja a televíziót, az internetet, 2003 óta pedig telefonszolgáltatást is nyújt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.