2009. október 5. 15:41

A politikai napilapot kiadó társaság menedzsmentje a múlt héten mondta fel a kollektív szerződést, mely helyett egy, a jelenlegi piaci viszonyoknak megfelelő megállapodást kötnének.

A jelenlegi piaci viszonyoknak megfelelő, mind a munkavállalók, mind a Népszabadság érdekeit szem előtt tartó megállapodást kíván kötni a kiadó menedzsmentje, amely a múlt héten felmondta a cégnél addig érvényben lévő kollektív szerződést - tudatta hétfőn közleményben Kovács Tibor elnök-vezérigazgató.

A "jelentős kötelezettséggel járó szerződés" felmondását a 2008-ban elkezdett racionalizálási folyamaton túl "a munkáltató és a munkavállalói érdekképviseletek eddigi egyeztetései során felmerült értelmezési eltérésekkel" indokolta az elnök-vezérigazgató.

"A vállalat vezetése mindent megtesz, hogy segítse a kollégák munkáját, és biztosítsa a feltételeket ahhoz, hogy a szerkesztőség napról-napra minőségi, versenyképes terméket állítson elő" - írta Kovács Tibor.

Az MTI pénteken számolt be arról, hogy a politikai napilapot kiadó társaság menedzsmentje előző nap felmondta a kollektív szerződést. Tripolszky László, a Sajtószakszervezet ügyvezető társelnöke aznap arról beszélt az MTI-nek: az érdekképviselet elnöksége felajánlja segítségét a feleknek, hogy ismét legyen érvényes kollektív szerződés a Népszabadság kiadójánál.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.