2009. október 5. 15:41

A politikai napilapot kiadó társaság menedzsmentje a múlt héten mondta fel a kollektív szerződést, mely helyett egy, a jelenlegi piaci viszonyoknak megfelelő megállapodást kötnének.

A jelenlegi piaci viszonyoknak megfelelő, mind a munkavállalók, mind a Népszabadság érdekeit szem előtt tartó megállapodást kíván kötni a kiadó menedzsmentje, amely a múlt héten felmondta a cégnél addig érvényben lévő kollektív szerződést - tudatta hétfőn közleményben Kovács Tibor elnök-vezérigazgató.

A "jelentős kötelezettséggel járó szerződés" felmondását a 2008-ban elkezdett racionalizálási folyamaton túl "a munkáltató és a munkavállalói érdekképviseletek eddigi egyeztetései során felmerült értelmezési eltérésekkel" indokolta az elnök-vezérigazgató.

"A vállalat vezetése mindent megtesz, hogy segítse a kollégák munkáját, és biztosítsa a feltételeket ahhoz, hogy a szerkesztőség napról-napra minőségi, versenyképes terméket állítson elő" - írta Kovács Tibor.

Az MTI pénteken számolt be arról, hogy a politikai napilapot kiadó társaság menedzsmentje előző nap felmondta a kollektív szerződést. Tripolszky László, a Sajtószakszervezet ügyvezető társelnöke aznap arról beszélt az MTI-nek: az érdekképviselet elnöksége felajánlja segítségét a feleknek, hogy ismét legyen érvényes kollektív szerződés a Népszabadság kiadójánál.

MTI/Menedzsment Fórum