<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány és a fuvarozók képviselői között kedden tárgyalások kezdődtek, miután a fuvarozók kormányzati lépéseket szorgalmaznak a elmúlt hetek jelentős üzemanyag áremelkedéseinek hatására - közölték a Pénzügyminisztérium és fuvarozók érdekvédelmi szervezetei az MTI-vel kedden.

Veres János pénzügyminiszter szerint nincs arra lehetőség, hogy a kormány közvetlen adócsökkentéssel kompenzálja a fuvarozók üzemanyag-áremelkedésből származó veszteségeit, de fontos átfogóan megvizsgálni, elemezni, milyen intézkedésekkel javítható a fuvarozók vállalkozási környezete - áll a közleményben.

A fuvarozók képviselőit Veres János pénzügyminiszter fogadta, a megbeszélésen részt vett Puch László, a közlekedési tárca államtitkára, Karácsony Imréné, a Pénzügyminisztérium és Csepi Lajos, a közlekedési tárca szakállamtitkára.

A fuvarozókat Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára, Wáberer György, a legnagyobb fuvarozó cég tulajdonosa, a VOSZ soros elnöke, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke, Peredi Péter, a FUVOSZ főtitkára és Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára képviselte.  közös közlemény szerint a felek megállapodtak abban, hogy a megbeszéléseket a közeljövőben a legfontosabb témakörökben szakértői szinten folytatják.

A versenyképesség előmozdítása érdekében elsősorban adóügyekről, a szakképzésről és a szakképzési hozzájárulás felhasználásáról, a használatarányos útdíj rendszerének kialakításáról, valamint a hétvégi korlátozásokról folytatnak szakmai egyeztetéseket.

A felek megállapodtak abban, hogy a szakértői szintű megbeszéléseket igyekeznek a legrövidebb időn belül lezárni, és a felvázolt témákban létrejövő megállapodások alapján a kormány elkészíti a szükséges jogszabály-módosításokat, hogy azokról még a parlament őszi ülésszakán döntés születhessen.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.