2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Öt évvel a magyar piacra lépése után önálló leányvállalattá (kft.-vé) alakítja itteni kereskedelmi képviseletét a világ egyik legnagyobb hálózatieszköz-gyártójának számító D-Link - tudta meg a Világgazdaság Kevin Wentől.

A tajvani cégnek a napokban Budapestre látogatott európai elnöke elégedett az eddigi fejlődéssel. A korábban csak a disztribútori hálózatot kezelő magyar képviselet három évvel ezelőtt technikai támogatást nyújtó szolgáltatói profillal is bővült. A cég szállítja a Magyar Telekomnak az ADSL-modemeket.

Az európai elnök a jövőre vonatkozóan a magyarországi piacon is egyre jobb üzletet lát a kiskereskedelmi értékesítésben, közelebbről úgy véli, hogy a nemzetközi tendenciáknak megfelelően nálunk is egyre többen az elektronikai kiskereskedésekből - Media Markt, Electroworld - szerzik majd be az otthoni internetes hálózati eszközöket, szemben a mostani gyakorlatot jelentő számítástechnikai szakboltokkal.

Ezt a folyamatot az is segíti, hogy egyfelől ma már egyre könnyebben üzembe helyezhetők az ilyesfajta termékek, másfelől nőtt a felhasználók ilyen irányú alapképzettsége is. A D-Link magyarországi értékesítésén belül jelenleg 15-20 százalék a kiskereskedelmi eladás aránya, szemben a 25 százalékos európai átlaggal.

A további növekedési lehetőségeket az is alátámasztja, hogy itthon még eléggé gyerekcipőben jár az otthonok digitalizálása. Ezzel kapcsolatban Élő András, a képviselet vezetője elmondta: információik szerint még az új építésű lakásoknak is alig néhány százalékánál gondolnak erre, és terveztetik meg ezen követelményeknek megfelelően az épületet, írja a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!