2001. február 15. 11:00

Önszabályozó testületet alapítottak a hazai internetes tartalomszolgáltatók annak érdekében, hogy egyeztetett és szakmailag megalapozott állásfoglalásaikkal befolyásolják a hazai net-piac viszonyainak fejlodését.

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének (MTE) szervezoi az induló szakaszban a két legnagyobb közönséggel rendelkezo magyar portál üzemeltetoi, az Index.hu és az Origo munkatársai voltak - derült ki a ma délelotti sajtótájékoztatón.

A MTE célja, hogy intézményes keretet biztosítson az internetes tartalomszolgáltatás szabályozásáról szóló szakmai vitának, kidolgozza és a széles közvélemény elé tárja az internetes tartalomszolgáltatás szabályait. A cél az, hogy egységes normarendszer alakuljon ki az internetes tartalomszolgáltatásban és a tartalomfogyasztók elott is ismert világos és követheto szabályok érvényesüljenek. Az egyesület képviseli a tartalomszolgáltatókat az állam különbözo szerveivel folytatott egyeztetéseken, és befolyást szeretne gyakorolni az internetes kultúra fejlodésére. Az egyesület szakmai döntobizottságot állít fel, amely a felhasználók panaszait bírálja el, s amelynek döntéseit magukra nézve kötelezonek fogadják el az egyesület tagjai.