2p

A Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nél 2009. január 7-től Matus István (55) tölti be az operatív vezérigazgatói pozíciót. A szakember több mint 17 évet dolgozott az FMCG piacon. Az ásványvíz-forgalmazó vállalatnál fő feladata az éves belföldi operációs tervek elkészítése és végrehajtása lesz.

Matus István

Az 55 éves operatív vezérigazgató kereskedelmi üzemgazdász diplomáját a budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerezte 1984-ben, majd több nemzetközi, többek között management/felsővezetői képzésen vett részt, áll a társaság közleményében.

Matus a Csemege Kereskedelmi Vállalatnál kezdte karrierjét, ahol 15 évig dolgozott különböző vezetői beosztásokban. 1991-ben helyezkedett el a Bestfoods Hungary Rt.-nél értékesítési igazgatóként, majd 2000-ben vezérigazgatói kinevezést kapott. 2001-ben került az Unilever Hungary Kft.-hez, mint integrációs manager. A cégen belül 6 hónapot töltött Angliában projekt vezetőként, majd hazatérte után értékesítési és marketing igazgatóként tevékenykedett tovább. 2007-től a közép-kelet-európai régión belül koordinációs szerephez jutott.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft.-nél a hosszabb távú stratégia alapján az éves belföldi operációs tervek elkészítéséért és végrehajtásáért lesz felelős. A cégnél hasonló pozíció ez idáig nem volt, amelyet Balogh Levente ügyvezető igazgató hozott létre. Balogh tulajdonos-ügyvezetőként a hosszabb távú belföldi marketinget, a beruházási és termékfejlesztési vízió, illetve stratégia meghatározását végzi, valamint saját hatáskörben a külföldi kapcsolatokat és a terjeszkedés fejlesztését irányítja.

Matus István biztos angol tudással és alapfokú orosz nyelvismerettel rendelkezik. Szabadidejében utazik, és szívesen hódol horgász szenvedélyének is. Feleségével két gyermekük van.

További karrierhíreket Egyről a kettőre rovatunkban olvashatnak.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!