TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Milánóban részt vett a Széchenyi Terv nemzetközi "premierjén", és tárgyalásokat folytatott Lombardia tartomány vezetőivel.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Milánóban részt vett a Széchenyi Terv nemzetközi "premierjén", tárgyalásokat folytatott Lombardia tartomány vezetőivel, s a látogatás keretében az illetékes gazdasági miniszterek olasz-magyar megállapodást írtak alá a kis- és középvállalatok közös fejlesztéséről.

Orbán Viktor és Roberto Formigoni, Lombardia tartomány elnöke a magyar gazdaságfejlesztési programot bemutató gazdasági konferencián, majd pedig kétoldalú tárgyalásain megerősítette: kölcsönös érdek fűződik a gazdasági kapcsolatok erősítéséhez. A magyar kormányfő az olasz befektetők bizalmát megnyerendő hangsúlyozta: Magyarországon már lezárult a demokratikus átalakulás és a piacgazdaságra való átállás időszaka, most a korszerűsítésre kell helyezni a hangsúlyt. Ebben az olasz gazdaság szereplői reményteljesen vehetnek részt, különösen azért, mert Magyarországon a gazdasági növekedés jelei láthatók, csökken a munkanélküliek aránya, politikai stabilitás tapasztalható.

A Széchenyi Terv bemutatásától függetlenül, de ennek a látogatásnak a keretébe illesztve írta alá délután a kis- és középvállalatokat érintő együttműködésről szóló megállapodást Matolcsy György gazdasági és Enrico Letta olasz ipari, kereskedelmi és kézműipari miniszter. Ebben a felek rögzítik szándékukat, hogy tovább erősítik a kis- és középvállalkozásokat, egyebek között vegyes-vállalatok alakításával, elősegítve a működésükhöz szükséges gazdasági környezet fejlesztését.

A megállapodás aláírása után Enrico Letta a magyar sajtó képviselőinek elmondta: az olasz gazdaságirányítók figyelmét elsősorban az kelti fel a Széchenyi Terv iránt, hogy az azonosul az Európai Unió által is alkalmazott módszerrel, vagyis a különféle együttműködési kezdeményezésekben való vegyes részvétel gyakorlatával. Az olasz vállalkozói szféra természetes módon érdeklődik a magyar gazdasági rendszer iránt, és a pénteken aláírt megállapodás lehetővé teszi, hogy fokozódjék az olasz vállalkozók jelenléte magyar földön.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.