3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Hankooknak további bővítéseket kell végrehajtania Európában, és mivel a kontinensen csak Magyarországon működik, jó esély van rá, hogy mindig itt fog fejleszteni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Dunaújváros Televíziónak, miután látogatást tett a Hankook Magyarország Kft. rácalmási gumigyárában, és találkozott Dunaújváros vezetőivel.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a koreai gumigyár sok embernek ad munkát. Emlékezetett rá, hogy a gyárbővítés harmadik üteme után háromezernél többen fognak dolgozni a Hankooknál. Megjegyezte: "a Dunaferrnél zűrök vannak, ezért nagyon fontos, hogy ahol munkahelyet veszítünk, ugyanabban a városban valahol munkahelyet is nyerjünk".

"A Hankook olyan cég, amelynek komoly ambíciói vannak: világszinten a hasonló termékeket előállító gyárak viszonylatában a hetedik helyen van, és előre akar jutni az ötödik helyre. És miután Európában egyetlen gyáruk van, Dunaújvárosban, ezért ha nőni akarnak, itt is nőniük kell" - fogalmazott.

Orbán Viktor a Dunaferr-rel kapcsolatban kifejtette: a vasmű a magyaroké volt, de 2004-ben eladták. "El nem vesztettük, hiszen a munkahelyek megmaradtak, és tudtak ott dolgozni a dunaújvárosiak, de a vasmű jövőjéről szóló döntések kikerültek a kezünkből" - tette hozzá. A miniszterelnök kiemelte: a kedvezőtlen gazdasági folyamatok miatt veszteséges lett a gyár, ezért a tulajdonosok "a leépítés irányába kezdtek araszolni", a kormány pedig megpróbálta visszavásárolni.

"Nem egészen világos, hogy miért, de nagyon merev ellenállásba ütköztünk, többszöri ajánlattétel után sem tudjuk visszavásárolni (…) amit én nagyon sajnálok" - mondta. Közölte: a tárgyalások eredményeképpen jó kapcsolatok jöttek létre. A magyar kormány eltökélt abban, hogy megőrizze a munkahelyeket, így "most már nem is arról beszélünk, hogy hogyan fognak leépíteni (…) hanem fejlesztésekről tárgyalunk".

A miniszterelnök a tavalyi árvízzel kapcsolatban elmondta: hosszú távon csupán jól szervezett államra és önkéntesekre nem lehet árvízvédelmet alapozni. "A lelki indíttatás és az összefogás jó, de ez nem pótolja a hiányzó létesítményeket" - fogalmazott. Orbán Viktor hangsúlyozta: az árvízvédelmi program több országot érint, és segít megvédeni olyan területeket, amelyek veszélyben lehetnek. A beruházások között említette a Szent László-patakot, a Váli-vizet és a Dunát is, ahol Dunaújváros térségében 1-1,5 milliárd forintot fognak fejlesztésekre költeni.

A dunaújvárosi sportéletről szólva a kormányfő kiemelte: a gazdasági válság miatt nem sikerült Dunaújvárosban befejezni a futballstadiont, de a következő ciklusban elkészül a létesítmény, hiszen a város szerepel az MLSZ pályaépítési programjában.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!