<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Hankooknak további bővítéseket kell végrehajtania Európában, és mivel a kontinensen csak Magyarországon működik, jó esély van rá, hogy mindig itt fog fejleszteni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Dunaújváros Televíziónak, miután látogatást tett a Hankook Magyarország Kft. rácalmási gumigyárában, és találkozott Dunaújváros vezetőivel.

A kormányfő hangsúlyozta, hogy a koreai gumigyár sok embernek ad munkát. Emlékezetett rá, hogy a gyárbővítés harmadik üteme után háromezernél többen fognak dolgozni a Hankooknál. Megjegyezte: "a Dunaferrnél zűrök vannak, ezért nagyon fontos, hogy ahol munkahelyet veszítünk, ugyanabban a városban valahol munkahelyet is nyerjünk".

"A Hankook olyan cég, amelynek komoly ambíciói vannak: világszinten a hasonló termékeket előállító gyárak viszonylatában a hetedik helyen van, és előre akar jutni az ötödik helyre. És miután Európában egyetlen gyáruk van, Dunaújvárosban, ezért ha nőni akarnak, itt is nőniük kell" - fogalmazott.

Orbán Viktor a Dunaferr-rel kapcsolatban kifejtette: a vasmű a magyaroké volt, de 2004-ben eladták. "El nem vesztettük, hiszen a munkahelyek megmaradtak, és tudtak ott dolgozni a dunaújvárosiak, de a vasmű jövőjéről szóló döntések kikerültek a kezünkből" - tette hozzá. A miniszterelnök kiemelte: a kedvezőtlen gazdasági folyamatok miatt veszteséges lett a gyár, ezért a tulajdonosok "a leépítés irányába kezdtek araszolni", a kormány pedig megpróbálta visszavásárolni.

"Nem egészen világos, hogy miért, de nagyon merev ellenállásba ütköztünk, többszöri ajánlattétel után sem tudjuk visszavásárolni (…) amit én nagyon sajnálok" - mondta. Közölte: a tárgyalások eredményeképpen jó kapcsolatok jöttek létre. A magyar kormány eltökélt abban, hogy megőrizze a munkahelyeket, így "most már nem is arról beszélünk, hogy hogyan fognak leépíteni (…) hanem fejlesztésekről tárgyalunk".

A miniszterelnök a tavalyi árvízzel kapcsolatban elmondta: hosszú távon csupán jól szervezett államra és önkéntesekre nem lehet árvízvédelmet alapozni. "A lelki indíttatás és az összefogás jó, de ez nem pótolja a hiányzó létesítményeket" - fogalmazott. Orbán Viktor hangsúlyozta: az árvízvédelmi program több országot érint, és segít megvédeni olyan területeket, amelyek veszélyben lehetnek. A beruházások között említette a Szent László-patakot, a Váli-vizet és a Dunát is, ahol Dunaújváros térségében 1-1,5 milliárd forintot fognak fejlesztésekre költeni.

A dunaújvárosi sportéletről szólva a kormányfő kiemelte: a gazdasági válság miatt nem sikerült Dunaújvárosban befejezni a futballstadiont, de a következő ciklusban elkészül a létesítmény, hiszen a város szerepel az MLSZ pályaépítési programjában.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.