Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Kazahsztánban és Csecsenföldön is dolgozott a vállalkozás.

Orbán Viktor egyik testvére, ifjabb Orbán Győző benne van egy offshore cégben, írja a Direkt36. A vállalat tulajdonosi szerkezetével és piaci múltjával is kilóg a család vállalkozásainak sorából.

Tavaly december óta egy, a miniszterelnök idősebbik öccsének résztulajdonában lévő cég egy Brit Virgin-szigetekre bejegyzett, Adrere Limited nevű offshore céggel együtt birtokolja a Yntergy Zrt. nevű vállalatot. Az Yntergy legnagyobb megrendelője korábban a kazahsztáni LKZ vonatösszeszerelő üzem volt, és dolgoztak Csecsenföldön és Nigériában is.

Papp András Zoltán, az Yntergy Zrt. vezetője azt nyilatkozta a Direkt36-nak, hogy az Adrere Limited tulajdonosa „egy orosz magánszemély”, akiről bővebbet nem tud, de ha tudna, se akarna elárulni mivel offshore cégről van szó.

Ifj. Orbán Győző a Gamma Analcont Kft.-n, egy műszaki eszközöket gyártó vállalkozáson keresztül szerzett részesedést az Yntergyben. Papp András Zoltán a Gamma Analcont vezetője és résztulajdonosa is. Papp azt mondta a Direkt36-nak, hogy régi, személyes ismeretség fűzi a miniszterelnök öccséhez, de Orbán rokoni kapcsolatai nem számítottak neki, amikor bevonta a cégébe.

A Gamma Analcontról Orbán belépése óta két uniós pályázaton is nyert támogatást. Tavaly augusztusban közel 300 millió forintot kaptak egy megújuló energiával foglalkozó projektre, előtte bő fél évvel pedig 57 millió forintos támogatást kaptak, hogy bővítsék a termelési kapacitásukat. Igaz, a cég ifjabb Orbán Győző feltűnése előtt is kapott uniós támogatást, ám akkor még kevesebbet: 2009-ben és 2013-ban összesen 62 millió forintot.

Ami az Yntergy Zrt.-t illei, annak teljesítménye jelentősen visszaesett az elmúlt években. 2012-ben és 2013-ban még 2,5 milliárd körüli bevétele volt, de tavaly már csak 715 milliós forgalmat tudott felmutatni. Arról a Direkt36 nem talált adatot, hogy idén – tehát mióta részben ifjabb Orbán Győző érdekeltségébe került – hogyan teljesít a cég.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.