2017. május 19. 06:52

Magyarország első hatcsillagos szállodája épülhet Etyeken, a Pannónia Szíve Program programnak keretében.

A kormány 2015 decemberében nyújtotta az első támogatást, 2,3 milliárd forintot a Pannónia Szíve Programhoz, amelynek célja, hogy a Vértes, a Velencei-tó és Bicske által határolt terület turizmusát fejlessze - írta a Bors.

Ebben a térségben található Orbán Viktor miniszterelnök szülőfaluja, Felcsút, valamint a borászatairól is híres Etyek, ami a fejlesztés első ütemében a legtöbb támogatást kapja, és amit még külön miniszterelnöki biztos is felügyel. A program keretében, részben európai uniós támogatásból hosszabbították volna meg a felcsúti kisvasutat Etyekig, de erről egyelőre letett a kormány.

Orbán Viktor disznóságok között mosolyogva avatott gyárat


A Bors cikke szerint a Pannónia Szíve Program azonban továbbra is tele van nagyívű tervekkel. Pezsgőfürdő néven hoznának létre egy 9000 négyzetméteres létesítményt, ahol egy pezsgőmúzeummal kombinált élményfürdő lenne. Emellett épülne a magyar találmányok emlékére Hungarikum-fürdő is, Rubik-kocka témájú medencékkel, golyóstoll alakú csúszdával, C-vitamin bárral. A Bicske és Mány közötti térségben pedig interaktív Planetárium is épülne, amelyben négydimenziós termekben élhetjük át a valódi űrutazás élményét.