<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A svéd Electrolux háztartásigép-gyártó vállalat 300 millió eurós beruházásra készül Lengyelországban - értesült az evertiq.com svéd elektronikai hírportál.

A várakozások szerint az Electrolux hűtőgépgyárat létesít majd Lengyelországban. Ha a 300 millió eurós lengyelországi befektetés valóban megvalósul, akkor az utóbbi fél évtized legnagyobb szabású befektetése lesz a lengyel háztartásigép-gyártásban - áll az evertiq.com beszámolójában.

Hétfői lengyel médiabeszámolók szerint az Electrolux a közeli jövőben összesen 470 millió eurót kíván fordítani lengyelországi, romániai és magyarországi kutatás-fejlesztési és gyártó kapacitásainak modernizálására, illetve bővítésére.

Lapértesülések szerint a svéd vállalat Lengyelországban két új tűzhely-és mosogatógép-gyárat létesít, ami 800 új munkahelyet jelent. A kelet-európai fejlesztésekre szánt összeg felét az Európai Befektetési Bank (EIB) biztosítja.

Az Electrolux hivatalosan nem kommentálta a sajtóhíreket. A cég májusban bezárta egy olaszországi hűtőgépgyártó üzemét. Olaszország után Lengyelországban állítják elő a második legtöbb háztartási gépet Európában. A svéd vállalat Magyarországon egyebek mellett porszívókat, hűtőszekrényeket és fagyasztóládákat gyárt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.