2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Történetének legnagyobb létszámbővítését jelentette be a Volvo. A vállalat célja, hogy versenyképes új technológiákat és modelleket fejlesszenek.

A Volvo 1200 dolgozó felvételét tervezi a következő 12 hónap során, üzemanyag- hatékony gépjárműfejlesztési programja keretében. A felvételi keret nagy részét az elektromos hajtást is magában foglaló hatékony üzemanyag-felhasználási projekteken dolgozó kutató-fejlesztő mérnököknek különítette el a svéd vállalat, de marketing-, beszerzési, informatikus és gyártástechnológiai szakemberek felvételét is tervezi. Az új alkalmazottaknak több mint a fele dolgozik majd Svédországban.

"Bővíteni kell tevékenységünket a növekedési terveinkben szereplő versenyképes és magas üzemanyag-hatékonysággal rendelkező termékek kifejlesztésének támogatására" - mondta Stefan Jacoby, a Volvo vezérigazgatója. A dolgozók felvételéről szóló bejelentés előtt alig egy hónappal közölte a Volvo, hogy 11 milliárd dollárt fordít az következő öt évben nemzetközi terjeszkedésének finanszírozására.

"A mostani lesz a Volvo Car Corp. által valaha végrehajtott legnagyobb dolgozó-felvételi program" - mondta Bjorn Sallstrom, az autógyár HR elnökhelyettese. "Az új mérnökökre a vállalat vezetése által kidolgozott agresszív termékpolitikában lefektetett új technológiák és új modellek kifejlesztéséhez lesz szükség" - tette hozzá.

Az autógyár szerint 2010 a fordulat éve volt az autóiparban. A Volvo eladásai több mint 11 százalékkal nőttek az előző évihez képest, és 2011 is jól kezdődött, növekedést mutatnak mind az európai, mind az észak-amerikai eladásai.

A Volvo a nemzetközi pénzügyi válság idején mintegy 25 százalékkal csökkentette eredetileg 25 ezres alkalmazotti létszámát. Jelenleg 19500 alkalmazottat foglalkoztat a Volvo, ebből 13 ezret Svédországban. A Volvo Cars tavaly került át 1,5 milliárd dolláros vételár ellenében az amerikai Ford Motor Co. autógyártól a kínai Geely Holding Group autógyár tulajdonába.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!