2017. március 30. 14:43

A CPI Property Group a CBRE Global Inverstors által menedzselt ingatlanalapoktól kiskereskedelmi portfoliót vásárolt a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában. A csomag része több magyarországi ingatlan is, így a Pólus, a Campona, az Andrássy Komplexum és két Interspar is.

A CPI Pproperty Group ("CPI Property Group")  leányvállalatai útján a CBRE Global Investors által menedzselt ingatlanalapoktól sikeresen vásárolt fel egy, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában található, jelentős részében bevásárlóközpontból álló, nagy értékű kiskereskedelmi portfoliót, amelynek teljes bérbe adható területe 265 ezer négyzetméter. A CPI Property Group életében történelmi jelentőségű  tranzakció lezárására 2017. március 29-én került sor.
 
A Pólus Center jégpályája 
 
A megvásárolt portfolió a következő elemekből áll: Olympia Plzeň és Nisa Liberec bevásárlóközpontok a Cseh Köztársaságban, az Ogrody Lengyelországban, a Pólus és a Campona Magyarországon, a Felicia Romániában; a prágai Zlatý Anděl és a budapesti Andrássy Komplexum multifunkcionális központok; valamint két Interspar áruház Magyarországon.

A banki finanszírozás, összesen 440 millió euró értékben, több hitel igénybevétele útján történt, a fennmaradó összeget a CPI Property Group saját forrásaiból fedezte. A Cseh Köztársaságban a finanszírozást egy banki szindikátus biztosította, amelynek tagjai a ČSOB és a Helaba; Lengyelországban a kizárólagos finanszírozó a Helaba; Magyarországon az UniCredit Bank, a Raiffeisen bank és Sberbank vett részt a finanszírozásban; míg Romániában a HypoNoe Bank. A CSOB  a teljes tranzakció vonatkozásában letétkezelőként is eljárt .
 
mfor.hu