2p

A CPI Property Group a CBRE Global Inverstors által menedzselt ingatlanalapoktól kiskereskedelmi portfoliót vásárolt a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában. A csomag része több magyarországi ingatlan is, így a Pólus, a Campona, az Andrássy Komplexum és két Interspar is.

A CPI Pproperty Group ("CPI Property Group")  leányvállalatai útján a CBRE Global Investors által menedzselt ingatlanalapoktól sikeresen vásárolt fel egy, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Lengyelországban és Romániában található, jelentős részében bevásárlóközpontból álló, nagy értékű kiskereskedelmi portfoliót, amelynek teljes bérbe adható területe 265 ezer négyzetméter. A CPI Property Group életében történelmi jelentőségű  tranzakció lezárására 2017. március 29-én került sor.
 
A Pólus Center jégpályája 
 
A megvásárolt portfolió a következő elemekből áll: Olympia Plzeň és Nisa Liberec bevásárlóközpontok a Cseh Köztársaságban, az Ogrody Lengyelországban, a Pólus és a Campona Magyarországon, a Felicia Romániában; a prágai Zlatý Anděl és a budapesti Andrássy Komplexum multifunkcionális központok; valamint két Interspar áruház Magyarországon.

A banki finanszírozás, összesen 440 millió euró értékben, több hitel igénybevétele útján történt, a fennmaradó összeget a CPI Property Group saját forrásaiból fedezte. A Cseh Köztársaságban a finanszírozást egy banki szindikátus biztosította, amelynek tagjai a ČSOB és a Helaba; Lengyelországban a kizárólagos finanszírozó a Helaba; Magyarországon az UniCredit Bank, a Raiffeisen bank és Sberbank vett részt a finanszírozásban; míg Romániában a HypoNoe Bank. A CSOB  a teljes tranzakció vonatkozásában letétkezelőként is eljárt .
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!