<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az egyik legnagyobb befektetési bank szerint komoly zuhanás elé néznek a Tesla papírjai, igaz előtte még csúcsra járatják a részvényt.

A Tesla részvénye hullámvasútra kerülhet a Morgan Stanley elemzője szerint. Adam Jones arról ír, hogy rövid távon 400 dollárt ütheti meg a részvény kurzusa, melyet az akkumulátorok gyártási problémáinak kiküszöbölése hajthat felfelé. Jones úgy számol, hogy már hónapokon belül elérhetővé válhat a 400 dolláros szint, azonban onnan mélyrepülés következhet egészen 200 dollárig, idézi a véleményt az Equilor reggeli hírlevele.

hirdetés


Az árfolyam feleződését több kockázati tényezővel indokolja, így például a konkurencia erősödésével, mely fokozhatja a versenyt jövőre. A Model 3 gyártásával kapcsolatos előrejelzés is érdekes, hiszen a Morgan a jelenlegi negyedévben 10 ezer darab helyett csupán 1000 darab gyártásával és leszállításával számol, miközben jövőre a termelés elérheti a 120 ezer darabot.

A gyártás exponenciális felfutása azonban a költségekben is nyomot hagyhat, így a Morgan Stanley a korábbi 688 millió dolláros operatív veszteségével szemben már 1 milliárd dolláros negatív eredménnyel számol 2018-ra. Az egy részvényre jutó veszteség pedig 6,17 dollár lehet a korábbi 3,66 dolláros számítás helyett. A Morgan Stanley megerősítette 379 dolláros célárfolyamát a Tesla részvényeire, továbbra is semleges ajánlás mellett.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.