2013. július 31. 08:13

A német gyógyszer- és vegyipari óriás Bayer nyeresége jelentősen nőtt - elsősorban gyógyszereladásainak bővülése nyomán - az idei második negyedévben.

A társaság 841 millió euró adózott eredményt ért el a június végéig terjedő időszakban az egy évvel korábbi 481 millió euró után.

Az értékesítési bevétel 1,9 százalékkal 10,36 milliárd euróra emelkedett, ezen belül a gyógyszeripari ágazat bevétele 5,5 százalékkal nőtt.

A kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT) 1,29 milliárd euróra ugrott a tavalyi második negyedévi 740 millió euróról.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.