2010. július 23. 07:04

Horvát lapjelentések szerint az orosz Lukoil felvásárolta a Mol-érdekeltségébe tartozó INA töltőállomás-leánycégét, a Crobenzet. Ezzel a Lukoil benzinkút-hálózata 35-re bővül Horvátországban, a korábbi 14-ről.

A horvát "Nacional" hetilap úgy tudja, hogy a felvásárlási ár 20 millió kuna (2,76 millió euró). Az APA osztrák hírügynökség kérdésére a horvát versenyhivatal sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.

A Crobenzet az idén már másodszor adják el, miután az első értékesítést a szlovák Croatian Petrol Stations-nek a horvát versenyhatóság érvénytelenítette, a szlovák céggel kapcsolatos hiányosságok miatt, illetve azért, mert annak tulajdonosa, egy Cipruson bejegyzett cég anyagi helyzetét a horvát hatóságok nem tudták biztonsággal megállapítani.

Ezért az értékesítést újraindították. A szerdai határidőig a Lukoil mellett a szlovén Petrol, valamint a korábban elutasított Croatian Petrol Stations anyacége, a Slavia Capital pályázott.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.