TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. július 23. 07:04

Horvát lapjelentések szerint az orosz Lukoil felvásárolta a Mol-érdekeltségébe tartozó INA töltőállomás-leánycégét, a Crobenzet. Ezzel a Lukoil benzinkút-hálózata 35-re bővül Horvátországban, a korábbi 14-ről.

A horvát "Nacional" hetilap úgy tudja, hogy a felvásárlási ár 20 millió kuna (2,76 millió euró). Az APA osztrák hírügynökség kérdésére a horvát versenyhivatal sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.

A Crobenzet az idén már másodszor adják el, miután az első értékesítést a szlovák Croatian Petrol Stations-nek a horvát versenyhatóság érvénytelenítette, a szlovák céggel kapcsolatos hiányosságok miatt, illetve azért, mert annak tulajdonosa, egy Cipruson bejegyzett cég anyagi helyzetét a horvát hatóságok nem tudták biztonsággal megállapítani.

Ezért az értékesítést újraindították. A szerdai határidőig a Lukoil mellett a szlovén Petrol, valamint a korábban elutasított Croatian Petrol Stations anyacége, a Slavia Capital pályázott.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.