TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem veszi igénybe a Magyar Fejlesztési Bank hitelét Demján Sándor. A magyar üzletember (aki a Napi idei 100 leggazdagabb listáján is megőrizte első helyét) ebből a pénzből az orosz lottócég terjeszkedését finanszírozta volna, értesült a Napi Gazdaság.

Az Orglot cég fejlesztésére Demján magyarországi székhelyű, Orglot Zrt. néven futó cége ötéves futamidőre, 15 százalékos önerő biztosítása mellett 85 millió euró, mintegy 25,4 milliárd forint hitelt vett volna fel a Magyar Fejlesztési Banktól. Az üzlet meghiúsulását megerősítette Kézdy György is. A Demján oroszországi tevékenységét irányító üzletember a Napi kérdésére elmondta, hogy más forrásból akarják biztosítani az Orglot fejlesztéseit. Az orosz össznemzeti lottójátékkal (Goszlotto) foglalkozó vállalkozás, amelyben 51 százalékos tulajdonrésze van, a terjeszkedéshez szükséges berendezések beszerzésére akarta költeni a 25 milliárdot. Kézdy a Napinak elmondta, hogy a terv nem változott: a most működő 6 ezer fogadóiroda számát 60 ezerre akarják bővíteni és az év végéig 10 ezer terminál üzembe helyezésével számolnak. (Ezeket egy korábbi hír szerint Magyarországon gyártanák.) A hálózatfejlesztésen kívül még az idén két-három új játék bevezetését is tervezik - mondta Kézdy.

A Goszlotto az első össznemzeti szerencsejáték Oroszországban, amelyet az Orglot indított be tavaly október végén. Demján az orosz Gazprom üzletrészének kivásárlásával jutott többségi részvénycsomaghoz - eddig 200 millió eurót fektetett be. Tavaly a társaság tőkéjét újabb 5 milliárd forinttal növelték - ezt Demján Cipruson bejegyzett, Polus Investment Ltd nevű cége hajtotta végre, írja a Napi.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.