2001. január 10. 11:00

Az Oroszországba irányuló magyar export tavalyi értéke várhatóan 440-450 millió dollár lesz.

Az Oroszországba irányuló magyar export tavalyi értéke várhatóan 440-450 millió dollár lesz, szemben az egy évvel korábbi 362 millió dollárral - jelentette ki Balás Péter, a külügyi tárca helyettes államtitkára. Az import - főként az energiaárak emelkedése miatt - ennél nagyobb mértékben bővül, s mintegy 2,4 milliárd dollárra rúghat. A magyar és az orosz illetékesek egyetértenek abban, hogy a magyar kivitel értékét a kilencvenes évek eleji szintre, azaz évi egymilliárd dollárra szükséges emelni.

A két fél emellett egy pénzügyi-szakmai munkacsoport felállítását tervezi. Ennek olyan javaslatok kidolgozása lesz a feladata, amelyek javíthatják a magyar bankok és cégek orosz exportőröknek nyújtott hitelezési hajlandóságát.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!