2p

Felgyorsítaná a két országos kereskedelmi rádió - Danubius, Sláger - koncessziójának pályáztatását a médiahatóság annak érdekében, hogy jogosultságuk jövő őszi lejárta előtt döntés születhessen a kérdésben - értesült testületi tagoktól hétfőn az MTI.

Többük elmondása szerint nyolc-kilenc hónaposra gyorsítanák fel a bő egy éves procedúrát, hogy - mint egyikük fogalmazott - "ne maradjon kereskedelmi rádió nélkül a nép"; várhatóan október közepe előtt részletesen foglalkozik a témával a testület.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke július elején beszélt arról az MTI-nek, hogy annak ellenére elkezdhet ősszel foglalkozni a médiahatóság a két országos kereskedelmi rádió, a Danubius és a Sláger Rádió koncessziójának meghosszabbításával, hogy ez év végéig frekvenciastop van érvényben.

Majtényi László akkor azt közölte: ha addig nem születik meg az új médiatörvény, a korlátozás lejárta után, azaz jövő január elsejétől a kérdés ismét az ORTT hatáskörébe kerül, ez pedig "azt a felelősséget rója ránk, hogy ősszel nekilássunk az ügynek, nehogy a moratórium vége után azért álljon a munka, mert elmaradt az előkészítés".

Az ORTT tavaly novemberben - a digitális átállásról szóló jogszabály és a médiatörvény folyamatban lévő módosítására hivatkozva - hirdetett az esztendő végéig szóló moratóriumot frekvenciaügyekben, majd az Országgyűlés döntött úgy, hogy 2008 végéig megtiltja a koncesszió kiadását és hosszabbítását a testületnek.

Rádiós vezetők ugyanakkor már korábban felhívták a figyelmet arra: a médiatörvényben szabott határidők miatt idén ősszel el kellene kezdődnie koncessziós szerződéseik újratárgyalásának.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!