TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. szeptember 22. 14:19

Felgyorsítaná a két országos kereskedelmi rádió - Danubius, Sláger - koncessziójának pályáztatását a médiahatóság annak érdekében, hogy jogosultságuk jövő őszi lejárta előtt döntés születhessen a kérdésben - értesült testületi tagoktól hétfőn az MTI.

Többük elmondása szerint nyolc-kilenc hónaposra gyorsítanák fel a bő egy éves procedúrát, hogy - mint egyikük fogalmazott - "ne maradjon kereskedelmi rádió nélkül a nép"; várhatóan október közepe előtt részletesen foglalkozik a témával a testület.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke július elején beszélt arról az MTI-nek, hogy annak ellenére elkezdhet ősszel foglalkozni a médiahatóság a két országos kereskedelmi rádió, a Danubius és a Sláger Rádió koncessziójának meghosszabbításával, hogy ez év végéig frekvenciastop van érvényben.

Majtényi László akkor azt közölte: ha addig nem születik meg az új médiatörvény, a korlátozás lejárta után, azaz jövő január elsejétől a kérdés ismét az ORTT hatáskörébe kerül, ez pedig "azt a felelősséget rója ránk, hogy ősszel nekilássunk az ügynek, nehogy a moratórium vége után azért álljon a munka, mert elmaradt az előkészítés".

Az ORTT tavaly novemberben - a digitális átállásról szóló jogszabály és a médiatörvény folyamatban lévő módosítására hivatkozva - hirdetett az esztendő végéig szóló moratóriumot frekvenciaügyekben, majd az Országgyűlés döntött úgy, hogy 2008 végéig megtiltja a koncesszió kiadását és hosszabbítását a testületnek.

Rádiós vezetők ugyanakkor már korábban felhívták a figyelmet arra: a médiatörvényben szabott határidők miatt idén ősszel el kellene kezdődnie koncessziós szerződéseik újratárgyalásának.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.