2012. január 27. 07:10

Stratégiai szövetséget hozhat létre a közeljövőben az olasz Fiat a francia PeugeotCitroen (PSA) járműgyártóval a Volkswagen (VW) fölényének megtörésére.

Ágazati elemzők szerint az európai piacot vezető VW tőkeereje és kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt a kisebb konkurensek elvérezhetnek a versenyben, ha nem szövetkeznek, és nem osztják meg fejlesztési költségeiket, illetve nem hangolják össze gyártó kapacitásaikat.
A VW már most megelőzi "latin kuzinjait", miután tervei szerint összesen 62 milliárd eurót akar új modellek fejlesztésére fordítani 2011-2016 között. Ezzel szemben a PeugeotCitroen-páros évente átlagosan 3,7 milliárd eurót költött ugyanerre a célra 2008-2011 között. A Fiat/Chrysler duó 26 milliárd eurót fordít fejlesztésre 2010-2014 között.
 
MTI 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.