2012. január 27. 07:10

Stratégiai szövetséget hozhat létre a közeljövőben az olasz Fiat a francia PeugeotCitroen (PSA) járműgyártóval a Volkswagen (VW) fölényének megtörésére.

Ágazati elemzők szerint az európai piacot vezető VW tőkeereje és kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt a kisebb konkurensek elvérezhetnek a versenyben, ha nem szövetkeznek, és nem osztják meg fejlesztési költségeiket, illetve nem hangolják össze gyártó kapacitásaikat.
A VW már most megelőzi "latin kuzinjait", miután tervei szerint összesen 62 milliárd eurót akar új modellek fejlesztésére fordítani 2011-2016 között. Ezzel szemben a PeugeotCitroen-páros évente átlagosan 3,7 milliárd eurót költött ugyanerre a célra 2008-2011 között. A Fiat/Chrysler duó 26 milliárd eurót fordít fejlesztésre 2010-2014 között.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.