2012. január 27. 07:10

Stratégiai szövetséget hozhat létre a közeljövőben az olasz Fiat a francia PeugeotCitroen (PSA) járműgyártóval a Volkswagen (VW) fölényének megtörésére.

Ágazati elemzők szerint az európai piacot vezető VW tőkeereje és kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt a kisebb konkurensek elvérezhetnek a versenyben, ha nem szövetkeznek, és nem osztják meg fejlesztési költségeiket, illetve nem hangolják össze gyártó kapacitásaikat.
A VW már most megelőzi "latin kuzinjait", miután tervei szerint összesen 62 milliárd eurót akar új modellek fejlesztésére fordítani 2011-2016 között. Ezzel szemben a PeugeotCitroen-páros évente átlagosan 3,7 milliárd eurót költött ugyanerre a célra 2008-2011 között. A Fiat/Chrysler duó 26 milliárd eurót fordít fejlesztésre 2010-2014 között.
 
MTI 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.