TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. augusztus 13. 10:24

A két intézmény együttműködésének kereteit rögzítő megállapodást írt alá Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke és Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vezetője szerdán Budapesten.

Az eseményen nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a felek stratégiai kérdésekben konzultálnak, egyedi ügyekben egyeztetnek, a másikat érintő ügyekben tájékoztatják egymást, kutatások, elemzések, tanulmányok készítését kezdeményezik. Legalább kétévente közös jelentést készítenek a rendelkezések érvényesüléséről, együttműködnek új jogszabályok kidolgozásában és a korábbiak módosításában. A 2009. június 30-ig szóló megállapodást egy-egy évre hosszabbíthatják meg.

A médiairányítás a hazai közélet egyik gumicsontja, és "nem a konvergens hatóság felé haladnak a dolgok" - mondta az eseményen Majtényi László, hozzátéve: "Magyarország sajátos viszonyai között" jobb is ez így, ugyanakkor az, hogy mindkét hatóság fennmarad, szükségessé teszi együttműködésük kereteinek kialakítását.

Utalva arra, hogy törvényi kötelezettségük e megállapodás megkötése, ugyanakkor nem mindegy, mi a dokumentum tartalma, megjegyezte: ez egy pontos és színvonalas anyag.

Pataki Dániel arról beszélt: az együttműködés fontosságát - a digitális átállással kapcsolatos fogyasztói tájékoztatás szükségessége mellett - az is mutatja, hogy az új technológiák terjedésével mindinkább elmosódik a műsorszolgáltatók és -szórók közötti határ, ezzel pedig mindinkább egybecsúszik a két hatóság feladata is.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.