<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A két intézmény együttműködésének kereteit rögzítő megállapodást írt alá Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke és Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) vezetője szerdán Budapesten.

Az eseményen nyilvánosságra hozott dokumentum szerint a felek stratégiai kérdésekben konzultálnak, egyedi ügyekben egyeztetnek, a másikat érintő ügyekben tájékoztatják egymást, kutatások, elemzések, tanulmányok készítését kezdeményezik. Legalább kétévente közös jelentést készítenek a rendelkezések érvényesüléséről, együttműködnek új jogszabályok kidolgozásában és a korábbiak módosításában. A 2009. június 30-ig szóló megállapodást egy-egy évre hosszabbíthatják meg.

A médiairányítás a hazai közélet egyik gumicsontja, és "nem a konvergens hatóság felé haladnak a dolgok" - mondta az eseményen Majtényi László, hozzátéve: "Magyarország sajátos viszonyai között" jobb is ez így, ugyanakkor az, hogy mindkét hatóság fennmarad, szükségessé teszi együttműködésük kereteinek kialakítását.

Utalva arra, hogy törvényi kötelezettségük e megállapodás megkötése, ugyanakkor nem mindegy, mi a dokumentum tartalma, megjegyezte: ez egy pontos és színvonalas anyag.

Pataki Dániel arról beszélt: az együttműködés fontosságát - a digitális átállással kapcsolatos fogyasztói tájékoztatás szükségessége mellett - az is mutatja, hogy az új technológiák terjedésével mindinkább elmosódik a műsorszolgáltatók és -szórók közötti határ, ezzel pedig mindinkább egybecsúszik a két hatóság feladata is.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.