2008. április 1. 14:59

Svédország és Dánia egyesítik állami kézben levő postáikat, majd később a tőzsdére viszik az egyesült konszernt, amelyben a svédeknek 58,2 százaléka van.

Az ügyletben a CVC Capital Partners magánbefektető társaság is részt vesz, amelynek a dán postában kisebbségi része van, a dán posta és a CVC az egyesült vállalatból így összesen 38,8 százalékkal részesedik. A maradék 3 százalék dolgozói részvény.

Az új cég éves forgalma mintegy 4,7 milliárd euró lesz.

Az ügyletet mindkét ország parlamentjének is jóvá kell hagynia. A fúziót még az idén le akarják zárni, a tőzsdei bevezetés ezt követően 3-5 éven belül várható.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.