Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

Az osztrák GEP-konzorcium vásárolja fel a DDSG Cargo dunai teherhajózási vállalatot. Az eladási ár húszmillió euró lehet.

A DDSG Cargo dunai teherhajózási vállalat megvásárlásáért folyó verseny gyakorlatilag eldőlt. Az utolsó körbe bekerült ciprusi-ukrán East Point csoport, valamint a GEP vezérigazgatója, Michael Tojner és Kurt Stiassny UIAG-igazgató vezetésével létrejött befektetői konzorcium csütörtökön mutatta be fejlesztési elképzeléseit, amelyből a bécsi pénzügyi befektető csoport került ki legjobb ajánlattevőként - írja a WirtschaftsBlatt pénteki száma.

A nyertes konzorcium ma megkezdheti a tárgyalást a DDSG-tulajdonos Gerhard Maier AG nevében az immár nyolcvan millió euróra duzzadt adósság átütemezését bonyolító Erste Bankkal. A beszámoló szerint húszmillió euróért cserélhet gazdát a társaság. A DDSG Cargo és magyar leányvállalata, a Mahart 250 alkalmazottal 257 hajóból álló flottát üzemeltet.

A győztes konzorcium tagja a francia Touax csoport is, amely a romániai Constanza-i székhellyel saját flottát üzemeltet. A jelenlegi elképzelések szerint a DDSG átszervezést követően fuzionálásra kerül a Touax Rom vállalattal és az új céget legkésőbb hat év múlva bevezetik a tőzsdére.

Az ajánlati versenyben egy bolgár befektetői csoport mellett egy másik osztrák befektetői csoport, a HTP-vezér Kurt Helletzgruber vezetésével alakult konzorcium is indult.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.