1p

Legkésőbb őszre kiderül, milyen új adókat indít a Magyar Rádió - közölte Such György elnök az MTI érdeklődésére.

Mint mondta, sok múlik azon, hogy megnyerik-e az első rádiós multiplex (digitális programcsokor) kiépítésére és üzemeltetésére kiírt, most zajló pályázatot, amelyen egyetlen riválissal versenyeznek.

"Azért indultunk, hogy minél több közszolgálati adó legyen digitálisan elérhető" - mondta, hozzátéve, hogy győzelmük esetén azt a DAB+ digitális jeltömörítési szabványt honosítanák meg, amely - szemben a 6-8 csatornát elbíró DAB-bal - 12-16 adó műsorát tudja továbbítani.

A rádióelnök az MTI-nek nyilatkozva "öt új csatornáról" beszélt, jelezve, hogy ezek konkretizálása, a tervek részletesebb kidolgozása most zajlik, mert a pályázati kiírás tartalmi követelményeket lényegében nem tartalmazott.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!