2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Pénteken létrejött az egyezség az egyik legnagyobb gyógyszerperben: az amerikai Merck gyógyszergyár 4,85 milliárd dollárt kész folyósítani az őt perlők részére, mely költséget a folyó negyedévi eredményeiben írja majd le.

A gyógyszergyártó óriás Vioxx nevű készítménye miatt fizet: ennek a gyulladás- és fájdalomcsökkentő készítménynek a káros mellékhatásai miatt perelték több tízezren, minek hatására a gyártó a szert már három évvel ezelőtt visszavonta a piacról. A pereseket külön-külön, egyéni alapon elégítik majd ki és csak azok számíthatnak pénzre, akik a csütörtöki nappal bezárólag indítottak keresetet.

A Merck egyébként 1,526 milliárd dolláros adózott eredményt jelentett a harmadik negyedévről, 62 százalékkal többet a tavalyi harmadik negyedévi 940,6 milliónál, új rák-, cukorbaj-, HIV- és asztmaellenes szereinek és új oltóanyagainak köszönhetően. Az első és a második negyedévben még csak 12-12 százalékkal volt több az adózott eredmény az egy évvel azelőttinél.

Októberben több mint 26 ezer per volt folyamatban a Merck & Co. ellen. Tavalyelőtt elbocsátásokkal járó költségcsökkentésbe is kezdett a vállalat, nem utolsósorban a Vioxx okozta sokmilliárd dolláros piaci veszteség miatt.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!