<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ötmillió forintra büntette a Rossmann drogérialáncot üzemeltető Rossmann Magyarország Kft.-t, a cég ugyanis akciósan kínált parfümjeivel több alkalommal is megtévesztette a fogyasztókat - közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.

A Rossmann 2007. szeptember 20. és 30. között, illetve december 3. és 9. között hirdetett akciót. Az első alkalommal egyebek mellett Charlie parfümöket hirdetett 2799 forint helyett 999 forintért. A GVH vizsgálata megállapította, hogy a szeptemberi akció során a Charlie parfüm az egyik nagykanizsai üzletben, szeptember 20-24. között egyáltalán nem volt kapható, Tatán ugyanez a termék az akció első napján nem volt elérhető, emellett az akció irreálisan alacsony készlettel indult.

A decemberi akció során kínált Chevignon parfümről kiderült, hogy a kedvezmény alapját adó 7999 forintos áron csak öt napig lehetett megvenni a terméket, korábban azt a Rossmann 5999 forintért árulta. Így a fogyasztó nem kapott reális képet az akcióról, arról, hogy milyen mértékű kedvezményt érhet el - áll a közleményben.

A büntetés kiszabásakor a versenyhatóság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a társaság együttműködőnek bizonyult az eljárás során, ugyanakkor súlyosító körülménynek bizonyult, hogy a jogsértés nem csak egy terméket érintett, a teljes bolthálózatot lefedte, illetve a megtévesztő információk széles fogyasztói körhöz jutottak el.

Emellett a Rossmann magas piaci részesedéssel rendelkezik, és már többször elmarasztalták a fogyasztók megtévesztése miatt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.