TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

2016-ot nem zárta túl fényesen a győri Audi-gyár, hiszen csökkenő árbevételről és visszaeső nyereségről számolhatott be. Panaszra azonban így sem lehet oka.

Átalakulás miatt a szokottnál korábban vált elérhetővé a győri Audi-gyár 2016. évi pénzügyi beszámolója. A tulajdonosok döntése alapján ugyanis az Audi Hungaria Motor Kft. beolvad az Audi Hungaria Services Zrt.-be és Audi Hungaria Zrt. néven folytatja tovább.

A 2016-os eredménybeszámoló szerint a nettó árbevétel 9 százalékkal 7,5 milliárd euróra csökkent a korábbi 8,3 milliárdról, melynek zöme a Németországgal való kereskedés eredménye volt.

Árbevétel alapján egyébként a második legjobb évet könyvelhette el az Audi Győrben, hiszen ennél több csak 2015-ben folyt be a társaság kasszájába, ez azonban nem jelenti azt, hogy nyereség szempontjából is rekordközeli éve lett volna.

Ezzel szemben az anyagjellegű ráfordítások 12 százalékkal 5,9 milliárd euróra estek, míg a személy jellegű kiadások közel 4 százalékkal 344 millióra ugrottak. Utóbbi növekedésének hátterében létszámbővülés áll. A kiegészítő melléklet szerint ugyanis az éves átlagos dolgozói létszám 11 404 fő volt a korábbi 11 353 után.

Mindezek után üzemi szinten 330 milliós nyereséget realizálhatott a győri Audi, melyet a pénzügyi nyereség tovább növelt és végül 6,9 millió eurónyi adófizetés után 343 millió euró nyereséget könyvelhetett el a társaság. Ez 22 százalékkal kevesebb a 2015-ösnél, és 2009 óta a negyedik legjobb eredményt jelenti a cég életében.

Érdekesség, hogy a cég adományozási kedve is nagyot csökkent 2015-höz képest, hiszen a korábbi 2 millió euró (közel 600 millió forint) után tavaly már "csak" 795 ezer euróval (246 millióval) csökkentette a társasági adóalapját.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.