2017. március 31. 03:34

2016-ot nem zárta túl fényesen a győri Audi-gyár, hiszen csökkenő árbevételről és visszaeső nyereségről számolhatott be. Panaszra azonban így sem lehet oka.

Átalakulás miatt a szokottnál korábban vált elérhetővé a győri Audi-gyár 2016. évi pénzügyi beszámolója. A tulajdonosok döntése alapján ugyanis az Audi Hungaria Motor Kft. beolvad az Audi Hungaria Services Zrt.-be és Audi Hungaria Zrt. néven folytatja tovább.

A 2016-os eredménybeszámoló szerint a nettó árbevétel 9 százalékkal 7,5 milliárd euróra csökkent a korábbi 8,3 milliárdról, melynek zöme a Németországgal való kereskedés eredménye volt.

Árbevétel alapján egyébként a második legjobb évet könyvelhette el az Audi Győrben, hiszen ennél több csak 2015-ben folyt be a társaság kasszájába, ez azonban nem jelenti azt, hogy nyereség szempontjából is rekordközeli éve lett volna.

Ezzel szemben az anyagjellegű ráfordítások 12 százalékkal 5,9 milliárd euróra estek, míg a személy jellegű kiadások közel 4 százalékkal 344 millióra ugrottak. Utóbbi növekedésének hátterében létszámbővülés áll. A kiegészítő melléklet szerint ugyanis az éves átlagos dolgozói létszám 11 404 fő volt a korábbi 11 353 után.

Mindezek után üzemi szinten 330 milliós nyereséget realizálhatott a győri Audi, melyet a pénzügyi nyereség tovább növelt és végül 6,9 millió eurónyi adófizetés után 343 millió euró nyereséget könyvelhetett el a társaság. Ez 22 százalékkal kevesebb a 2015-ösnél, és 2009 óta a negyedik legjobb eredményt jelenti a cég életében.

Érdekesség, hogy a cég adományozási kedve is nagyot csökkent 2015-höz képest, hiszen a korábbi 2 millió euró (közel 600 millió forint) után tavaly már "csak" 795 ezer euróval (246 millióval) csökkentette a társasági adóalapját.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.