1p

Ötven millió euró értékű olajszállítási szerződést kötött a Mol szlovákiai leányvállalata, a Slovnaft az állami kézben lévő szlovák Transpetrol olajszállító vállalattal pénteken Pozsonyban.

A szerződés, melynek alapján a Transpetrol a Barátság és az Adria kőolajvezetékeken 12 millió tonna kőolajat szállít a Slovnaftnak, 2013-ra és 2014-re érvényes, és újabb két évvel meghosszabbítható - tájékoztatta az MTI-t Anton Molnár, a Slovnaft szóvivője.

A kőolaj-feldolgozó ipar már néhány éve a csökkenő kereslet és a globális konkurenciaharc nyomása alatt van Európában. A szerződés megkötése a kőolaj-feldolgozás és a termékértékesítés stabilizálásának egyik előfeltétele volt - mondta a szerződés aláírását követően Világi Oszkár, a Slovnaft vezérigazgatója.

Ivan Krivosudsky, a Transpetrol vezérigazgatója annak a véleményének adott hangot, miszerint a szerződés jó alapot ad két hagyományos partner további együttműködéséhez.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!