TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2013. április 9. 15:40

Ötven tehervagont vásárolt a GYSEV CARGO Zrt.

Rázó László közlése szerint a 600 millió forintos beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedtek a GYSEV megrendelései. A tendergyőztes, a szlovákiai Loko Trans Eaos típusú teherkocsijai elsősorban olyan ömlesztett áru szállítására alkalmasak, mint a szén, a vasérc, a koksz, a farönk vagy az ömlesztett színesfém.

Hozzátette: a kocsik alvázát felújították és új kocsiszekrénnyel, valamint kerekekkel szerelték fel azokat a műhely szakemberei, így most 100 kilométeres szállítási sebességre alkalmasak. A saját tulajdonú kocsipark fejlesztésének köszönhetően pedig jelentősen csökken a más vasúttársaságoktól kölcsönzött kocsik mennyisége. Az új kocsik elsősorban Ausztria, Olaszország és Románia irányába fognak közlekedni.

A közlemény idézte Skála Jánost, a GYSEV CARGO vezérigazgatóját, aki hangsúlyozta, ez az első alkalom, hogy saját logóval ellátott vasúti kocsikkal járnak, s így Európa-szerte ismertebbé tehetik a cég logóját és ezzel magát a vállalatot is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.