2p

A Paksi Atomerőmű négy szakszervezete nem fogadja el a munkáltató ajánlatát, erről levélben értesítették a vezérigazgatót - közölte az MTI-vel Bocsor István, a Paksi Atomerőműben Dolgozók Szakszervezetének (PADOSZ) elnöke a szakszervezetek szerda reggeli megbeszélését követően.

"A levélben közöltük, hogy a munkáltató korábban tett, és most megismételt ajánlatát az éves öt százalékos alapbérfejlesztésről április elsejei hatállyal, valamint az éves szinten 7,5 százalékos átlagkereset-fejlesztést nem fogadjuk el, és feloldjuk az általunk vállalt médiamoratóriumot is" - mondta Bocsor István.

A keddi tárgyaláson a szakszervezetek módosították ajánlatukat, a 9,5 százalékos követelés helyett nyolc százalékos alap- és ugyanilyen mértékű átlagbér-fejlesztést terjesztve elő a teljes munkavállalói kör részére. Kiderült, hogy a munkáltató kompromisszum-képtelen, csak a korábbi ajánlatát ismételte meg, de nem közölte, hogy például az átlagkereset növelését milyen formában érvényesíti - fűzte hozzá.

"Összehívjuk a testületeinket, ők fogják eldönteni, hogy mi lesz a folytatás" - mondta a szakszervezeti vezető.

Jelezte azt is, hogy felhívták a munkáltató figyelmét arra a kollektív szerződésben megfogalmazott pontra, miszerint ha helyi szinten nem sikerül megegyezni, akkor azt magasabb, ágazati szinten kell megkísérelni.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!