2p

Pályázatot ír ki a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége.

A nap folyamán egyhangú határozattal döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki az MTV elnöki posztjára. Rudi Zoltán, a köztelevízió elnöke egyetért azzal, ha "pályázaton méretnek" meg az elnökaspiránsok tervei.

"A közszolgálati televíziózás, a verseny és a teljesítmény elkötelezettjeként egyetértek azzal, ha pályázaton méretnek meg azok a tervek, amelyek szolgálják, hogy a Magyar Televízió továbbra is eredményesen gazdálkodjon és közszolgálati műsorszolgáltatóként meghatározó szereplő legyen a digitális korban" - áll az MTV közleménye szerint abban a levélben, amelyet szerda reggel juttatott el Czeglédi László kuratóriumi elnöknek Rudi Zoltán.

Közlésük szerint a köztévé első embere ebben arra a múlt pénteki megkeresésre válaszolt, amelyben a kuratóriumi elnök arról tudakozódott, hogy pályázat nélküli mandátumhosszabbítás esetén vállalja-e az elnök az újabb megbízatást. "A levél szerint az elnöki posztot 2004. március 5-e óta betöltő Rudi Zoltán készen áll a megmérettetésre, ha a pályázat a jövőépítés érdemi esélyét kínálja" - tudatta az MTV.

Közölték: az MTV elnöke "azt is megerősítette: felelősséget vállal azért, hogy a konszolidáció eredményeire építve a Magyar Televízió a jövőben is hatékonyan gazdálkodik, folytatódik a vállalati munkafolyamatok, a munkaszervezet és a technológia korszerűsítése, a műsorszolgáltatás megújításával pedig az MTV a közösségi párbeszéd, a nemzeti önazonosság és a nemzeti kultúra fórumaként működik".

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!