2007. október 17. 15:04

Pályázatot ír ki a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége.

A nap folyamán egyhangú határozattal döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki az MTV elnöki posztjára. Rudi Zoltán, a köztelevízió elnöke egyetért azzal, ha "pályázaton méretnek" meg az elnökaspiránsok tervei.

"A közszolgálati televíziózás, a verseny és a teljesítmény elkötelezettjeként egyetértek azzal, ha pályázaton méretnek meg azok a tervek, amelyek szolgálják, hogy a Magyar Televízió továbbra is eredményesen gazdálkodjon és közszolgálati műsorszolgáltatóként meghatározó szereplő legyen a digitális korban" - áll az MTV közleménye szerint abban a levélben, amelyet szerda reggel juttatott el Czeglédi László kuratóriumi elnöknek Rudi Zoltán.

Közlésük szerint a köztévé első embere ebben arra a múlt pénteki megkeresésre válaszolt, amelyben a kuratóriumi elnök arról tudakozódott, hogy pályázat nélküli mandátumhosszabbítás esetén vállalja-e az elnök az újabb megbízatást. "A levél szerint az elnöki posztot 2004. március 5-e óta betöltő Rudi Zoltán készen áll a megmérettetésre, ha a pályázat a jövőépítés érdemi esélyét kínálja" - tudatta az MTV.

Közölték: az MTV elnöke "azt is megerősítette: felelősséget vállal azért, hogy a konszolidáció eredményeire építve a Magyar Televízió a jövőben is hatékonyan gazdálkodik, folytatódik a vállalati munkafolyamatok, a munkaszervezet és a technológia korszerűsítése, a műsorszolgáltatás megújításával pedig az MTV a közösségi párbeszéd, a nemzeti önazonosság és a nemzeti kultúra fórumaként működik".

MTI/Menedzsment Fórum