2001. szeptember 12. 11:00

Az "Alapítvány a Magyar Felsőoktatásért és Kutatásért" Kuratóriuma a Miniszterelnöki Hivatal és az Oktatási Minisztérium támogatásával "Humán erőforrás fejlesztése a civil szektorban" címmel pályázatot hirdetett. Körkérdésünkben három nyertest szólaltatunk meg.

Németh Vilmos, Hallgatói ösztöndíj - Humán erőforrás fejlesztése a civil szektorban

Középiskolás éveim óta számos diák- és hallgatói szervezet munkájában vettem részt, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen pedig, ahol idén végeztem, lehetoségem nyílt a "Nonprofit szervezetek gazdálkodása" foszakirány felvételére. Ilyen előzmények után pályáztam meg az ösztöndíjat. Elnyerése hatalmas könnyebbséget jelentett; hiányában kénytelen lettem volna kisebb munkákat vállalni. Szert tettem jó néhány ismeretségre is, amelyeknek köszönhetoen sikeres szakmai gyakorlatot tölthettem az Oktatási Minisztériumban.

A kutatás ideje alatt is aktívan tevékenykedtem az AIESEC Közgazdászhallgatók Nemzetközi Szervezetében, gyakran összekötve a hasznosat a muszájjal, így elegendonek bizonyult a havi huszonkétezer forintos ösztöndíj, amelynek java részét kapcsolattartásra és Budapestre történo utazásra fordítottam.

Kutatásomból két konferencia-előadás és egy TDK-dolgozat született, no meg a diplomadolgozatom, amelyet rendkívül kedvezoen értékeltek a bírálók. Vizsgálódásaim során nyilvánvalóvá vált, hogy a civil szervezetek emberieroforrás-problémái sokkal szorosabb összefüggést mutatnak a profitorientált szervezetek ilyen jellegű gondjaival, mint azt a kutatás elején gondoltam. A nonprofit szervezetek megoldásai és a környezetük kihívására adott válaszai ugyanis sok tekintetben elotte járnak a vállalatok hasonló területen alkalmazott eszközkészletének. Azt egyelore nem sikerült egyértelműen kimutatnom, mi váltja ki ezt a jelenséget, ezért is szeretném tovább kutatni a témát.

Az elkötelezettség, a hálózatépítés, a rendkívül képlékeny hatáskörök, a csapatmunka, a multikulturális környezet mind-mind olyan kérdéskör, amely sokkal élesebben és nyilvánvalóbban vetodik fel egy civil szervezetnél, mint egy profitorientált vállalatnál, hiszen ezek a kérdések itt nem kezelhetok és nem oldhatók meg hatalmi pozícióból. A motiváció létkérdés a szervezetek számára, mivel nincs fizetés, amellyel érdekeltté tehetnék a tagokat. Ezért e szervezetek a közeljövoben az új HR-technikák és -eszközök kísérleti terepévé válhatnak, illetve nem egy esetben ötleteket adhatnak a vállalati problémák megoldásához.