1p

A kínálat nem bővült, így az üresedési ráta, a bérleti díjak és a kiadott terület többé-kevésbé változatlanul maradtak a budapesti ipari- és logisztikai ingatlanok piacán az első félévben - közölte a Colliers International ingatlan tanácsadó.

Az új szerződések 42 ezer négyzetméterről szóltak, ami nem érte el a tavalyi első félévit.

Az újratárgyalt és meghosszabbított bérleti szerződések nagysága - a korábbi évekhez hasonlóan - kétszerese volt az új tranzakciókénak, és 82 ezer négyzetmétert tett ki.

Az üresedési ráta valamelyest emelkedett, június végén 21,4 százalékon állt. Az első félév végén a piacon összesen 387 ezer négyzetméter épület-terület állt kihasználatlanul.

A bérleti díjak a város határában, a főútvonalak mentén lévő logisztikai központokban 3,2-4 eurót tettek ki, négyzetméterenként és havonta. A városi logisztikai épületek esetében pedig 4-5 euró között volt a fajlagos bérleti díj.

A bérbeadott terület várhatóan a második félévben sem lesz sokkal nagyobb, így az éves adat valószínűleg 100 ezer négyzetméter körül, a tavalyi szint alatt alakul.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!