<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Március elsejétől Patai Mihály, az Allianz Hungária Biztosító Rt. korábbi elnök-vezérigazgatója tölti be az UniCredito csoporthoz tartozó HVB Bank Rt. vezérigazgatói posztját.

[ajanlo=1096][igazitas=right/]A hírt az MTI információi szerint hétfőn jelentik be az UniCredito Magyarországra érkező vezetői. Patai a HVB Bank nyugdíjba vonuló vezérigazgatóját, Matthias Kunscht a bank élén.

Az Allianz Hungária Biztosító 2006. február 7-én jelentette be, hogy Patai Mihály lemond elnök-vezérigazgatói posztjáról, s helyét a társaság egyik vezérigazgató-helyettese, Salamon Károly veszi át. Az akkor személyes okokra hivatkozó Patai Mihály 10 évig végezte vezetői munkáját az Allianznál, lemondása február 28-i hatállyal érvényes.

Az Allianz Hungária Biztosító Rt. a legnagyobb hazai biztosító társaság, a cég 2005-ben 172,3 milliárd forint díjbevételt ért el.

A HVB Bank 2005. évi adatait még nem hozta nyilvánosságra, mérlegfőösszege 2004 végén meghaladta a 922 milliárd, adózott profitja pedig a 19 milliárd forintot. A bank - amely a magyarországi piacon kissé megkésve jelentette be, hogy a lakossági piacon erősít - 2004 júniusában új, erőteljes növekedési stratégiát hirdetett meg. E szerint a bank 10 milliárd forint értékű beruházással 32 fiókból álló hálózatát 100 egységre növeli. A bank az OTP, a K and H Bank, az MKB Bank, a Raiffeisen Bank és a CIB után a hatodik legnagyobb hitelintézeti csoport Magyarországon.

Az MTI információi szerint Patai Mihály neve két évvel ezelőtt, a brókerbotránnyal kapcsolatban a K and H Bank éléről távozni kényszerült Rejtő E. Tibor távozásakor is felmerült mint lehetséges utód.

Patai Mihály 53 éves, közgazdász végzettségű, az Allianz Hungáriánál betöltött posztját megelőzően a Kereskedelmi Bank Rt. ügyvezető igazgatója volt. Korábban a Világbank, a Pénzügyminisztérium, a Pénzügykutató Intézet, és az MNB munkatársa volt.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.