<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Péntek lehet az utolsó nap a BKV vezetősége és a sztrájkbizottság közötti megegyezésre, miután a szerdai tárgyaláson sem sikerült egyezségre jutniuk a feleknek - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-vel.

A szóvivő elmondta: minimálisan tovább közeledtek az álláspontok, miután a szakszervezetek megállapodástervezetének nyolc pontja közül csak kettőben van lényeges nézetkülönbség a felek között. Továbbra is vita tárgya két követelés: a paraméterkönyv visszavonása és új készítése a szakszervezetek bevonásával, valamint a kollektív szerződés meghosszabbítása 2012-ig.

"A többi követelésről is tárgyalunk még, de ez a két pont az, amelyekben a leglényegesebb a nézetkülönbség" - mutatott rá a szóvivő.

Nemes Gábor szerint ha még nagyobb volna az igény a továbbhaladásra, a megegyezésre, akkor elkerülhetővé válna a május 27-i sztrájk. A megegyezés feltétele az is, hogy a főváros - mint a vállalat tulajdonosa - és az állam vállaljon garanciát a BKV gazdasági problémáinak rendezésére.

A tárgyalások péntek délelőtt folytatódnak; Nemes Gábor szerint "vagy megegyezünk ezen a napon, vagy nem". A szakszervezetek május 27-től, az írásbeli érettségi utolsó napjától többnapos munkabeszüntetést helyeztek kilátásba.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.