2013. május 21. 10:49

Felelősségmegállapítási keresetet nyújtottak be az állam ellen a volt Malév-pilóták a Fővárosi Törvényszéken kedden - tájékoztatta a Hunalpa Magyar Közforgalmú Pilóták Egyesülete az MTI-t.

A Hunalpa közleménye szerint több mint egy éve tart a Malév felszámolása, azóta is várnak a munkavállalók arra a csaknem nettó 2 milliárd forintra, ami járna a végkielégítésekre, illetve a felmondási időre, és amit még mindig nem fizettek ki. A pénz sokaknak a mindennapi megélhetéshez kellene, többen azóta sem találtak munkát a szakmájukban, hiteleiket sem tudják fizetni - közölte az egyesület.

Egy hónapja a pilóták jogerősen pert nyertek a Malév állami felszámolójával szemben. Miután a bíróság megállapította, hogy az állami felszámoló rosszul végzi a munkáját, szándékosan megtévesztette a Malév dolgozóit, most a pilóták érdekvédelmi szervezete azt szeretné, hogy az állam mint többségi tulajdonos felelősségét is vizsgálják - hangsúlyozza közleményében a Hunalpa. Az egyesület szerint ha keresetüknek a bíróság helyt ad, az egy kártérítési per alapjául is szolgálhat.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.