1p

Felelősségmegállapítási keresetet nyújtottak be az állam ellen a volt Malév-pilóták a Fővárosi Törvényszéken kedden - tájékoztatta a Hunalpa Magyar Közforgalmú Pilóták Egyesülete az MTI-t.

A Hunalpa közleménye szerint több mint egy éve tart a Malév felszámolása, azóta is várnak a munkavállalók arra a csaknem nettó 2 milliárd forintra, ami járna a végkielégítésekre, illetve a felmondási időre, és amit még mindig nem fizettek ki. A pénz sokaknak a mindennapi megélhetéshez kellene, többen azóta sem találtak munkát a szakmájukban, hiteleiket sem tudják fizetni - közölte az egyesület.

Egy hónapja a pilóták jogerősen pert nyertek a Malév állami felszámolójával szemben. Miután a bíróság megállapította, hogy az állami felszámoló rosszul végzi a munkáját, szándékosan megtévesztette a Malév dolgozóit, most a pilóták érdekvédelmi szervezete azt szeretné, hogy az állam mint többségi tulajdonos felelősségét is vizsgálják - hangsúlyozza közleményében a Hunalpa. Az egyesület szerint ha keresetüknek a bíróság helyt ad, az egy kártérítési per alapjául is szolgálhat.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!