<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Felelősségmegállapítási keresetet nyújtottak be az állam ellen a volt Malév-pilóták a Fővárosi Törvényszéken kedden - tájékoztatta a Hunalpa Magyar Közforgalmú Pilóták Egyesülete az MTI-t.

A Hunalpa közleménye szerint több mint egy éve tart a Malév felszámolása, azóta is várnak a munkavállalók arra a csaknem nettó 2 milliárd forintra, ami járna a végkielégítésekre, illetve a felmondási időre, és amit még mindig nem fizettek ki. A pénz sokaknak a mindennapi megélhetéshez kellene, többen azóta sem találtak munkát a szakmájukban, hiteleiket sem tudják fizetni - közölte az egyesület.

Egy hónapja a pilóták jogerősen pert nyertek a Malév állami felszámolójával szemben. Miután a bíróság megállapította, hogy az állami felszámoló rosszul végzi a munkáját, szándékosan megtévesztette a Malév dolgozóit, most a pilóták érdekvédelmi szervezete azt szeretné, hogy az állam mint többségi tulajdonos felelősségét is vizsgálják - hangsúlyozza közleményében a Hunalpa. Az egyesület szerint ha keresetüknek a bíróság helyt ad, az egy kártérítési per alapjául is szolgálhat.

hirdetés

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.