2017. március 24. 17:17

Túl alacsony ajánlatot adtak be.

Pert nyert a Vodafone Zrt. ellen a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB). A jogerős ítélet szerint megalapozott és jogszerű volt a hivatal döntése a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) 2016 nyarán kiírt, állami mobilszolgáltatásra vonatkozó közbeszerzési eljárásáról - közölte a Közbeszerzési Hatóság pénteken az MTI-vel.

A Vodafone Zrt. korábban azért fordult a KDB-hez, mert a kiíró aránytalanul alacsony árajánlatra hivatkozva érvénytelenné nyilvánította az ajánlatát a "Mobil távközlési szolgáltatások beszerzése 2016" tárgyú tenderre. A döntőbizottság azonban elutasította a Vodafone jogorvoslati kérelmét.

A távközlési szolgáltató vitatta a határozat jogszerűségét és keresetet nyújtott be ellene. A Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős ítélete szerint azonban a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, valamint a tender nyertese, a Magyar Telekom által megkötött keretmegállapodás jogszerűsége nem vitatható - közölte a Közbeszerzési Hatóság.

A lezárult eljárás alapján az egyes ajánlatkérők megköthetik az egyedi előfizetői szerződéseket - olvasható a közleményben.

MTI